Κεντρική Διεθνή Επέστρεψε δριμύτερος! Το δυναμικό comeback του Κόρφα μετά τον τραυματισμό του (vid)

Επέστρεψε δριμύτερος! Το δυναμικό comeback του Κόρφα μετά τον τραυματισμό του (vid)

korfas stefanos

Δεν “κουβαλάει” απλώς ένα πολύ “βαρύ” όνομα λόγω του πατέρα του… Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, έχοντας δεδομένη αγωνιστική ποιότητα και αποτελεί αν μη τι άλλο ένα μεγάλο πρότζεκτ. Ο Στέφανος Κόρφας, γιος του σπουδαίου Τζον Κόρφα που έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, έχει αφήσει πίσω του την μεγάλη ατυχία που τον είχε ταλαιπωρήσει και επέστρεψε δυνατός!

Τον Σεπτέμβρη του 2018 είχε σοβαρό τραυματισμό στον περονιαίο τένοντα του ποδιού του. Οι αρχικές εκτιμήσεις είχαν κάνει λόγο για απουσία 6-8 μήνες από τα γήπεδα, οπότε ο νεαρός είχε να διαχειριστεί και το ψυχολογικό κομμάτι αυτού του σημαντικού προβλήματος. Ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να το ξεπεράσει. Και το έκανε…

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε μέρος της αποθεραπείας του. Δούλεψε σκληρά με ατομικές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή, Κώστα Κεσίδη και οι δυσκολίες που πέρασε, πλέον, ανήκουν στο παρελθόν. Ο Κόρφας δείχνει ξανά το πλούσιο ταλέντο του στις ΗΠΑ, όπου το 2018 είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος CIF με το San Marcos (στον τελικό είχε σημειώσει 19 πόντους, δίνοντας και 5 ασίστ ενώ συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα της Καλιφόρνια).

korfas stefanos 2

Ο νεαρός από φέτος αγωνίζεται στο κολέγιο Cuesta. Εκεί, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, έχοντας μέσο όρο 15 πόντους (για την ακρίβεια 14,9 πόντους) και 4,2 ασίστ ανά ματς. Οσον αφορά τις ασίστ και τις πρόσφατες επιδόσεις του στην συγκεκριμένη κατηγορία, απέναντι στο Oxnard στις 8/1, ο Κόρφας είχε δώσει 10 ασίστ από τις συνολικά 15 ασίστ της ομάδας του, δείχνοντας έτσι πως μπορεί να συνεισφέρει πολύ καλά στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο τελευταίο παιχνίδι του, αυτό απέναντι στο Allan Hancock στις 18/1, ο Κόρφας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Είχε 17 πόντους (3/4 τρίποντα), με 5 ριμπάουντ, έχοντας πάρει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (40′) ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Έχει βασικότατο ρόλο στο κολέγιο Cuesta και σουτάρει με ποσοστό 44,7% (μέσος όρος) από την γραμμή του τριπόντου το οποίο ήταν μεγάλο “ατού” του πατέρα του, Τζον, όταν αγωνιζόταν. Ο τελευταίος αποτελεί το πρότυπο του Στέφανου που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον άλλοτε σπουδαίο παίκτη. Ο νεαρός, που από ηλικία 13 ετών έφυγε για την Αμερική, “ωριμάζει” ολοένα και περισσότερο μπασκετικά και το μέλλον του ανήκει!

Παρακάτω, μέσω βίντεο, πάρτε μια “γεύση” από τον Στέφανο Κόρφα ο οποίος έχει κάνει δυναμικό comeback μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…