Κεντρική Basket League Άρης “Στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του ο Άρης, χρειαζόμαστε 400.000€”

“Στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του ο Άρης, χρειαζόμαστε 400.000€”

Ο Άρης αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η προσωρινή διοίκηση της ομάδας παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ομάδα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της, χρειάζονται 400.000 ευρώ και την στήριξη του κόσμου του.

Αναλυτικά:

ρχικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου ανέφερε: «Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Άρης περνάει μία βαθιά και μακρά κρίση. Είναι συσσωρευμένα λάθη του παρελθόντος. Είμαστε σε σημείο μηδέν και μία ομάδα Αρειανών ανέλαβε να παραδώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου. Δουλειά 24 ώρες το 24ωρο για τον Άρη που ονειρευόμαστε όλοι. Καλωσορίζω τα νέα μέλη και όλοι μαζί ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα δουλέψουμε για το καλό του Άρη».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες προβλήματα της ΚΑΕ. Ο λόγος της συνέντευξης είναι για να γίνει ένα κάλεσμα εν όψει Λαυρίου. Είναι ο πρώτος από τους 15 μονούς τελικούς της ΚΑΕ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Άρης βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της αιώνιας ιστορίας του. Είναι μία στιγμή η οποία χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων του Άρη. Του κόσμου και των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Βρισκόμαστε στην τελευταία θέση και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας.

Το κάλεσμα αυτό γίνεται τώρα. Θα ήθελα όμως ο Αρειανός να το έχει στο μυαλό του πριν από κάθε ματς της ομάδας. Χρειαζόμαστε τον λαό του Άρη, διότι πάντα αυτός κρατάει την ομάδα όρθια. Το έχει κάνει πολλές φορές και τον παρακαλάμε να το κάνει ακόμη μία. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες αλλά η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που πάντα δίνει λύσεις.

Εχουμε ξεκινήσει επαφές. Πιστεύουμε στο εγχείρημα. Είναι λίγο αργά αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή να σωθεί η ομάδα. Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί την πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι θα το προλάβουμε και θα το… γυρίσουμε. Κόντρα στο Λαύριο το γήπεδο πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει. Να υπάρχει η ζεστασιά του κόσμου προς την ομάδα. Οι παίκτες και οι προπονητές θα μας σώσουν. Και εμείς θα τους βοηθάμε. Θα παρακαλούσα να προστατεύσουμε την ομάδα. Όποιος έχει το παραμικρό πρόβλημα, ας απευθύνεται σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Η διοίκηση είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι τα διαρκείας του 2ου γύρου. Είναι μία μεγάλη βοήθεια για τις εκάστοτε διοικήσεις. Είναι πολύ καλές οι τιμές τους, για όλα τα βαλάντια. Κάποιες άλλες κινήσεις που αφορούν την μπουτίκ για τα Χριστούγεννα, οι παραγγελίες έπρεπε να έχουν γίνει πιο πριν. Ας δώσουμε βάση στα διαρκείας.

Ο ορίζοντάς μας είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν βλέπουμε παραπέρα. Οτιδήποτε άλλο θα κριθεί στις ΓΣ του Ερασιτέχνη. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Επειδή υπάρχει ένα κενό τον Φεβρουάριο, θα δούμε μήπως κάνουμε εκείνη την περίοδο μία γενική συνέλευση».

Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Άρη απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Ερωτηθείς για τα χρήματα που χρειάζεται ο Άρης, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Μέχρι το τέλος του 2019 χρειάζονται 100 χιλιάδες ευρώ. Εχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται κάποια χρήματα. Εχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 20 χιλιάδες. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να μαζέψουμε άλλες 300 χιλιάδες ευρώ».

Για την κατάπτωση της εγγυητικής, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη ενέργειες. Περιμένουν μία πρόταση από εμάς, η οποία όμως προϋποθέτει χρήματα και προκαταβολές. Η εγγυητική έχει καταπέσει και προσπαθούμε τελευταία στιγμή να την σώσουμε».

Για την δεύτερη φορά που καλείται να διαχειριστεί τέτοια κατάσταση, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε: «Μας δίνει ελπίδες και δύναμη. Κουράγιο ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ήρθαμε με πολύ όρεξη και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο η στήριξη του κόσμου. Οπως την σεζόν 2012-13. Το ίδιο θα γίνει και τώρα».

Για το κατά πόσο υπήρξε επαφή με τον κ. Γουλιέλμο, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε: «Υπάρχει επαφή αλλά από την στιγμή που αποχώρησε, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ συνεισφοράς. Αυτά που μπορούσε να δώσει, τα έδωσε. Αυτό μας δήλωσε. Μπήκαμε χωρίς να έχουμε εικόνα. Απλά για να βοηθήσουμε τον Άρη. Ενημερωνόμαστε καθημερινά για το τί έρχεται και τι θα βρούμε μπροστά μας».

Για το ύψος των χρεών της ΚΑΕ, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε: «Δεν θέλω να κρύψω κάτι. Τα χρέη είναι… δυναμικά. Εξαρτάται που κοιτάς. Μπορεί να είναι από 4 μέχρι και 6 εκατ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Με τους υφιστάμενους διακανονισμούς; Πολλοί αθλητές έχουν παραιτηθεί από μισθούς και τόκους. Θα πληρωθούν τα συμφωνηθέντα ή θα επανέλθουν οι αρχικοί διακανονισμοί;».

Για τα χρέη, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα και στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο κόσμος θα ενημερωθεί από την ΓΣ του ΑΣ για το ύψος των χρεών. Είναι πολλά πάντως».

Για το άρθρο 99: «Εχει μείνει λίγο πίσω αλλά συντηρείται. Είναι ζωντανό. Εχουμε μία καταβολή στο τέλος του μήνα. Οσον αφορά αθλητές και πιστωτές είμαστε αρκετά πίσω. Για αυτό υπήρξε και κατάπτωση της εγγυητικής».

Για τις μετοχές και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος για αυτές, ο κ. Ρουσιαμάνης είπε: «Ο κ. Γουλιέλμος έχει βάλει κάποια λεφτά. Αρκετά τα έλεγα. Από εκεί και πέρα έχει δηλώσει ότι αφού δεν μπορεί να βοηθήσει θα παραδώσει τις μετοχές σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Χωρίς να έχει καμία απαίτηση».

Για τους επιφανείς παράγοντες του Άρη, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε: «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν βάλει πολλά χρήματα. Πάντα απευθυνόμασταν στους συγκεκριμένους ανθρώπους. Θεωρώ ότι έχουν κουραστεί οικονομικά. Είναι… στριμωγμένοι από τις δουλειές τους. Σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά με μικρότερα ποσά. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε είναι κυρίως από καινούργιους Αρειανούς, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν λίγο παραπάνω. Η δύναμη του κόσμου όμως είναι μεγαλύτερη από εκείνην οποιουδήποτε επιφανή Αρειανού. Σεβόμαστε τα χρήματα που έχουν βάλει, αλλά δεν είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος».

Για τις πηγές εσόδων και το θέμα του γηπέδου: «Η προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων είναι μία συνεχής προσπάθεια. Παράλληλα αναμένουμε από τις πωλήσεις των διαρκείας, των εισιτηρίων πόρτας αλλά και κάποιες χορηγίες. Είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε μερικές. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι θα κλείσουμε σύντομα κάποια ποσά. Και σιγά-σιγά θα ανοίγουμε την… βεντάλια των ανθρώπων που συζητάμε. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι έστειλαν χρήματα από τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά το θέμα του γηπέδου, ως ΑΣ κάναμε τρεις συζητήσεις με την διοίκηση των ΕΑΚ. Πάμε καλά. Ξέρετε βέβαια ότι είναι μία συζήτηση με προτάσεις και αντιπροτάσεις. Είναι λίγο δύσκολο αλλά το παλεύουμε και στο τέλος θα βρούμε την λύση. Θέλει ένα νομικό πάτημα το οποίο πρέπει να βρούμε. Και θα το βρούμε».

Για το κατά πόσο αυτή η κίνηση της νέας διοίκησης έπρεπε να γίνει πιο νωρίς: «Είναι κάτι που ο κόσμος του Άρη το γνωρίζει. Δεν έγινε. Δεν είναι ώρα να το συζητάμε. Θα ειπωθεί στην ΓΣ του ΑΣ τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει. Επειδή όμως η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ό,τι έγινε έγινε. Να κοιτάξουμε μπροστά και να σώσουμε την ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Από εκεί και μετά θα τα δούμε όλα και θα λύσουμε ως Άρης.

Η ΓΣ του ΑΣ που θα γίνει με αυτό ως θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχει άνθρωπος που ανέλαβε τις ανανεώσεις και τις εγγραφές νέων μελών. Οσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει, τόσο καλύτερες θα είναι και οι αποφάσεις που θα παρθούν».

Για το θέμα του Μόρις ο κ. Αρβανίτης είπε: «Εκανε αποχή την Δευτέρα. Τον φωνάξαμε και του μιλήσαμε. Του είπαμε ότι βλέπουμε την ομάδα ως οικογένεια. Ολοι μαζί τρώμε, όλοι μαζί πεινάμε. Θες να συνεχίσεις; Έλα. Δεν θέλεις; Σκέψου το. Κάθε μέρα θα είμαστε εδώ και θα μας βλέπετε. Αλλά αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Το σκέφτηκε και ήρθε στην προπόνηση».

Ο κ. Ρουσιαμάνης προσέθεσε για το θέμα των ανανεώσεων: «Αυτή στην στιγμή δεν σκεφτόμαστε ενίσχυση. Δεν υπάρχει ο χρόνος. Ο προπονητής είναι αυτός που προτείνει και η διοίκηση υλοποιεί. Είναι θέμα του προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε για κάποιους αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο».

Ο κ. Μωΰσιάδης τόνισε από την πλευρά του: «Ειχε γίνει συνάντηση με τον κ. Γουλιέλμο. Αυτά που ζητήσαμε, δεν τα πήραμε ποτέ. Είπε να κάνουμε λίγη υπομονή. Δεν μπορείτε να λέτε ότι αργήσαμε. Ο ΑΣ ενήργησε. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι το αγωνιστικό. Να είναι ικανοποιημένη η ομάδα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Για το θέμα εξεύρεσης ενός ιδιοκτήτη: «Είναι μεγάλο θέμα. Ο Άρης ψάχνει να βρει επενδυτή, μεγαλομέτοχο με λεφτά από την εποχή του Μητρούδη. Δεν έχει βρει ποτέ. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η ΓΣ του ΑΣ. Το πως θέλουμε να προχωρήσουμε και που μπορούμε να φτάσουμε μόνοι μας ή με μεγαλομετόχους. Ο Άρης δεν έχει ιδιοκτήτες. Ο Άρης είναι ιδέα. Εχει αποδειχθεί ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Υπάρχουν χρήματα που κάνουν καλό και άλλα που κάνουν κακό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ακούστηκε για Ολυμπιακό, κατέληξε στη Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, καθώς ανακοίνωσε την απόκτη…