Κεντρική Διεθνή “Ο πρώτος της Αδριατικής λίγκας δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστής στην Ευρωλίγκα”

“Ο πρώτος της Αδριατικής λίγκας δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστής στην Ευρωλίγκα”

dragan sakota

Στην χαοτική διαφορά επιπέδου ανάμεσα στον Πρωταθλητή της Αδριατικής λίγκας και τις ομάδες της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην “republika.rs” ο Ντράγκαν Σάκοτα, τονίζοντας ότι ο πρώτος της ABA league δεν μπορεί να είναι σοβαρός ανταγωνιστής στην Euroleague.

Παράλληλα ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα μίλησε για το ρόστερ της ομάδας του, αλλά και τον γιο του προέδρου, Φίλιπ Τσόβιτς.

«Έχουν μαζευτεί εκκρεμότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο στόχος μας, που είναι να κατακτήσουμε την Αδριατική Λίγκα και να παίξουμε ξανά στην Euroleague. Όσο είμαστε σε τροχιά playoffs, όλα είναι καλά.

Ωστόσο, είμαστε σε μια παράδοξη κατάσταση, όπως ο κάθε πρωταθλητής της Αδριατικής, που παίζει στην Euroleague την επόμενη σεζόν και αυτό το πληρώνει (σε αποτελέσματα) στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πρέπει να έχουμε την επίγνωση, όμως, πως καμία ομάδα που κατακτά την ABA Liga, δεν μπορεί να είναι σοβαρός ανταγωνιστής στην Euroleague».

Για το ρόστερ, τόνισε: «Όταν ανέλαβα, βρήκα μια ομάδα που ο κάθε παίκτης αξίζει να είναι στον Ερυθρό Αστέρα, Ωστόσο, σε κάποιες θέσεις έχουμε λιγότερες λύσεις. Έχουμε μόνο δύο δημιουργούς, οπότε χρειαζόμαστε ενίσχυση, για να έχουμε επιλογές. Είναι καλό να έχουμε 2+1 πάικτες σε κάθε θέση, επειδή η σεζόν είναι μεγάλη και πάντα φοβάμαι τυχόν τραυματισμούς».

Για τον γιο του προέδρου, Φίλιπ Τσόβιτς, δήλωσε: «Μιλάμε για τον Φίλιπ, που πριν από έξι μήνες ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση της ABA Liga. Τον βλέπω ως έναν από τους δημιουργούς μας, που έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στο παιχνίδι. Όταν η σύγκριση έρχεται σε μένα και το γιο μου, ο Ντούσαν ποτέ δεν με άφησε να σκεφτώ ότι πρέπει να είναι διαφορετικός, επειδή είναι γιος μου. Το ίδιο και με τον Φίλιπ. Στις προπονήσεις και τα παιχνίδια ποτέ δεν επέτρεψε σε κανέναν να νομίζει ότι είναι κάτι διαφορετικό, επειδή ο πατέρας του είναι πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…