Κεντρική Διεθνή “Ο Κλάιμπερν ήταν ο συνδετικός μας κρίκος”

“Ο Κλάιμπερν ήταν ο συνδετικός μας κρίκος”

itoudis

O Δημήτρης Ιτούδης σε πρόσφατες δηλώσεις του μίλησε για τον τραυματισμό του Ουίλ Κλάιμπερν, αναφέρθηκε για την συνεργασία του με τον Μάικ Τζέιμς αλλά και σχολίασε την πεποίθηση του για την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αφού έφυγαν οι Ντε Κολό, Ροντρίγκεθ και Χίγκινς, ο Ουίλ ήταν ο επόμενος, βάσει των ικανοτήτων του αλλά και της δικής μας φιλοσοφίας. Ήταν ο επιπλέον δημιουργός, ο πρώτος μας ριμπάουντερ και ο MVP της περσινής χρονιάς. Το έκανε μάλιστα παίζοντας με ένα πόδι! Κέρδισε πέρσι το MVP παίζοντας σαν σουτέρ, όχι κάνοντας άλλα πράγματα για τα οποία ήταν γνωστός, αφού δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Το καλοκαίρι έκανε μία επέμβαση στον αστράγαλό του, για να τον καθαρίσει, αλλά δυστυχώς, η αποκατάσταση και το χειρουργείο δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Όπως μας είπαν οι γιατροί, ήταν αναπόφευκτο, γιατί ο υποσυνείδητα ένας αθλητής που δεν εμπιστεύεται τον αστράγαλό του, πιέζει περισσότερο άλλα κομμάτια του ποδιού του, όπως το γόνατο. Κάναμε μία σημαντική επένδυση των χρημάτων και της ουσίας του παιχνιδιού στον Ουίλ. Είναι δημιουργός, post up παίκτης, αμυντικός, open court, half court, pick n roll, drice, ο καλύτερός μας ριμπάουντερ. Ήταν σημαντικός ο τραυματισμός του, στην ουσία χάσαμε αυτόν που βλέπαμε σαν συνδετικό κρίκο με τους άλλους δημιουργούς που φέραμε.”

Για την συνεργασία του με τον Τζέιμς:
“Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Όποιος έρχεται εδώ γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα. Η φήμη του ίσως προπορεύεται του ίδιου. Αν έχει ευθύνη αυτός, τότε η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί σε εκείνον. Εγώ έκανα μία συζήτηση μαζί του ως μεγαλύτερος και πιο έμπειρος στο χώρο για να προσπαθήσω να τον βοηθήσω. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία συνεργασία από την οποία αμφότεροι ελπίζουμε πως ο αθλητής θα εξελιχθεί βάσει των ικανοτήτων του μέσα σε ένα υγιές σύνολο, το οποίο έχει αποδειχθεί πως έχει βελτιώσει αθλητές, αλλά και κερδίζει.”

Σε ότι αφορά την φετινή Euroleague, τόνισε:
“Η Euroleague έχει υψηλή ανταγωνιστικότητα με την αύξηση των ομάδων και τις πολλές υποχρεώσεις. Πιστεύω ότι οδεύουμε σε μία κλειστή λίγκα, δεν ξέρω σε πόσα χρόνια. Χωρίς να ακυρώνουμε τα εθνικά πρωταθλήματα και την σημαντικότητα που και αυτά έχουν στην εξέλιξη του αθλήματος αλλά και στην κουλτούρα του αθλητισμού. Έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο τρόπος διεξαγωγής του, τα αποτελέσματα, όλα το καταδεικνύουν.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…