Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης δεν μπορούν να μας βοηθήσουν”

“Ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης δεν μπορούν να μας βοηθήσουν”

rick pitino panathinaikos 1 e1581091936632

Στην ανάγκη να βελτιωθούν οι παίκτες του ήδη υπάρχοντος ρόστερ του Παναθηναϊκού εστίασε ο Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές. Παράλληλα, αναφορικά με τον αγώνα  τόνισε ότι η Ρεάλ ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους 58 πόντους που πήρε από την ρακέτα αλλά και τις 19 δεύτερες ευκαιρίες.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Απογοητευτική ήττα. Πρέπει να της δώσαμε τα εύσημα. Ήταν μεγαλύτεροι, δυνατότεροι και πιο γρήγοροι από εμάς. Καλύτεροι από εμάς. Δώσαμε 58 πόντους μέσα στη ρακέτα μας, δώσαμε 19 δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να κάναμε κάποια βασικά πράγματα. Ξανά δεν κάναμε block out και δώσαμε ελεύθερα σουτ με τις δεύτερες επιθέσεις που πήραν. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί στο ριμπάουντ, στην πάσα και να παίζουμε εξαιρετική άμυνα, Πρέπει να επανέλθουμε σε αυτά που κάναμε πέρυσι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε»

Για το ότι μερικοί παίκτες όπως ο Μπέντιλ δεν έπαιξαν καθόλου: «Ο Φριντέτ έπαιξε πολύ καλά. Δεν νομίζω πως ο Μπέντιλ θα μας βοηθούσε να νικήσουμε την Ρεάλ ή κάποιος άλλος παίκτης. Νομίζω πως η απάντηση είναι πως είμαστε ικανοί στο box out. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε τώρα στο αν μπορούμε να βρούμε παίκτη. Πρέπει να κάνουμε box out, να βελτιώσουμε το σουτ, το ριμπάουντ. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτούς τους τομείς. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη από εμάς σε κάθε σημείο του ματς. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έπαιξαν οι Μπέντιλ και Μπράουν. Είχαμε 14 ριμπάουντ από τους περιφερειακούς. Οκτώ παίκτες από εμάς έπαιξαν αρκετά όπως και της Ρεάλ. Η ομάδα μας θα πρέπει να είναι πολύ καλή στα βασικά του παιχνιδιού, αφού η Ρεάλ είναι καλύτερη από εσένα. Όταν έχεις έναν παίκτη που είναι στο 2.18, τότε θα πρέπει να του κάνεις box out, όχι να τον αφήσεις να πάρει το ριμπάουντ»

Για το αν υπάρχει χρόνος να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός: «Αυτή είναι δουλειά μου. Να κάνω καλύτερους τους παίκτες μου. Όταν ήμουν στην Βοστόνη και δεν πηγαίναμε καλά τους είπα “μην περιμένετε τον Μπερντ και τον ΜακΧέιλ, να έρθουν να σας βοηθήσουν”. Έτσι και στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να επιστρέψουν ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης για να μας βοηθήσουν. Πέρυσι δεν ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Από εκεί και πέρα δουλέψαμε και βελτιωθήκαμε. Με τη Μακάμπι παίξαμε καλά, αλλά μας στοίχισαν οι λεπτομέρειες. Δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε να αυτούς που έχουμε. Ο Καλάθης αν δεν σουτάρει καλά, θα πρέπει να δουλέψει για να βελτιωθεί. Όπως αντίστοιχα κάποιος που δεν είναι καλός στα ριμπάουντ, θα πρέπει να προπονηθεί για να βελτιωθεί. Δεν έχουμε 2 εκατ. ευρώ για να φέρουμε παίκτες, πρέπει να βελτιώσουμε αυτούς που έχουμε. Όταν κοιτάτε το πρόγραμμα, τότε καταλαβαίνετε πως έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Παίξαμε με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ,Μακάμπι, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…