Κεντρική Basket League Άρης “Να βγάλουν οι παίκτες μας τον θετικό εγωισμό τους”

“Να βγάλουν οι παίκτες μας τον θετικό εγωισμό τους”

Ο Άρης πήρε τον πρώτο “τελικό” της χρονιάς κερδίζοντας το Λαύριο με 81-70, με τον Σάββα Καμπερίδη στις δηλώσεις του να αναφέρεται στα κακά διαστήματα της ομάδας του, στην πίεση που δημιουργεί το “πρέπει” στους παίκτες του τονίζοντας ότι πρέπει να βγάλουν τον θετικό εγωισμό τους στο παρκέ.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Υπάρχει στην ομάδα πίεση και φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά τα παιδιά αντιμετώπισαν παιχνίδι έτσι όπως έπρεπε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους συνεργάτες μου, ελπίζω να έχει συνέχεια ο τρόπος που δουλεύουμε. Το Λαύριο είναι ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα, προσπάθησε να βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με το πρέπει το δικό μας και την κούραση, έγινε επικίνδυνο, αλλά μείναμε ψύχραιμοι και πήραμε τη νίκη».

Για την κακή απόδοση στην τελευταία περίοδο: «Είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Πρώτον η ομάδα δεν έχει μεγάλο ροτέισιον, πρέπει να βρει ρυθμό να μεγαλώσει καλά διαστήματα και σε συνδυασμό με το πρέπει, αυτό μας έκανε λίγο βιαστικούς και τσαπατσούληδες. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στα λάθη που κάναμε μπροστά αλλά στο ότι δεν ακολουθούσαμε τους στόχους στην άμυνά μας».

Για την ψυχολογία των παικτών κι αν προσπάθησε να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους: «Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι ότι πρώτα απ’ όλα να νιώθει ότι είμαστε υπόλογοι για οτιδήποτε συμβαίνει εντός του γηπέδου. Ο καθένας πρέπει να βγάλει τον θετικό εγωισμό του και πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Υπάρχει πίεση στην ομάδα, είναι προφανές, προσωπικά δεν ήθελα να τους φορτώσω με επιπλέον πίεση. Έχουμε καλούς παίκτες και δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε και να παίξουν με αυτοπεποίθηση»

Για την βελτίωση στην άμυνα: «Καταρχάς δουλεύουμε στο κομμάτι της άμυνας. Η ομάδα έχει την ικανότητα στην επίθεση αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα αν θέλει να κερδίσει τα παιχνίδια. Ήταν θέμα διάθεσης των παικτών και όσο άντεχαν οι δυνάμεις τους, έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αφαιρέθηκαν από την FIBA τα δύο από τα τρία ban που διευθέτησε η ΚΑΕ Άρης

H FIBA αφαίρεσε ήδη δύο από τα τρία ban που διευθέτησε η ΚΑΕ και πρόκειται να αφαιρεθεί κα…