Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt “Ήμασταν πνευματικά εκτός αγώνα”

“Ήμασταν πνευματικά εκτός αγώνα”

xristos serelis e1577556523383

Το Λαύριο πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στη Λάρισα και γνώρισε την ήττα εντός έδρας. Ο προπονητής της ομάδας, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε μετά την αναμέτρηση ότι σήμερα οι παίκτες του ήταν πνευματικά εκτός αγώνα.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα. Καταρχάς να πω χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, με υγεία. Σήμερα ήμασταν πνευματικά εκτός αγώνα, αλλά πραγματικά κάναμε τη χειρότερή μας εμφάνιση. Δεν νομίζω να έχουμε παίξει ξανά τόσο άσχημα. Θεωρώ ότι τα παιδιά δυστυχώς προσπαθήσαν όλη την εβδομάδα, ενώ κάναμε πολύ καλές προπονήσεις, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε ότι το παιχνίδι το οποίο παίζουμε είναι τελικός για την Λάρισα και έτσι να το αντιμετωπίσουμε. Νομίζαμε ότι θα κερδίσουμε ίσως εύκολα, δεν ξέρω. Πραγματικά ήταν πολύ λάθος η προσέγγιση που είχαμε και η νοοτροπία που δείξαμε, με αποτέλεσμα να φανεί αυτό από την αρχή του αγώνα, όταν στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε σχεδόν τριάντα πόντους. Στην ουσία δώσαμε το δικαίωμα στους έμπειρους παίκτες της Λάρισας, τους πολύ καλούς σουτέρ που έχει και παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να μας τιμωρήσουν και να χάσουμε το παιχνίδι απόλυτα δίκαια θα έλεγα και με μεγάλη διαφορά. Εμείς πρέπει να στρωθούμε στην δουλειά.

Δεν έχουμε πρόβλημα βασικά δουλειάς, εννοώντας ότι δηλαδή οι προπονήσεις μας την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σωστές και όλο αυτό το διάστημα. Προφανώς πρέπει να δουλέψουμε πάλι κι άλλο στη νοοτροπία και το μυαλό των παικτών ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τη συνέχεια. Το μοναδικό θετικό και σημαντικό στοιχείο για την ομάδα μας γενικότερα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ είναι η επανεμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη, που προπονείται μαζί μας το τελευταίο διάστημα. Σήμερα, θεωρώ πως τον αδίκησα και λίγο με την έννοια πως θα μπορούσα να τον βάλω λίγο παραπάνω, γιατί το παιχνίδι είχε ξεφύγει. Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα για τον Μιχάλη. Θεωρώ ότι εφόσον έχει υγεία θα διαπρέψει στην πορεία, στα επόμενα χρόνια και δεν νομίζω ότι θα έχει να θυμάται τίποτα από σήμερα, εάν έπαιξε λίγο ή όχι».

Για τα νεκρά διαστήματα: «Φυσικά και αποτελεί ένα πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει με την ηλικία των παικτών και την έλλειψη εμπειρίας που υπάρχει. Αλλά νομίζω ότι στον Άρη ήταν λίγο περισσότερο δικαιολογημένη. Δηλαδή είχαμε μπει καλά στο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, είχαμε ένα πολύ κακό νεκρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο και στην πορεία επιστρέψαμε στον αγώνα.

Σήμερα στην ουσία δεν επιστρέψαμε ποτέ στον αγώνα. Ακόμα και όταν μειώσαμε στους 10-12 πόντους, εάν μπορούμε να πούμε ότι μειώνεις στους 10-12 πόντους, οι ενέργειες μας ήταν βιαστικές, βεβιασμένες και στην ουσία τον έλεγχο του αγώνα τον είχε συνέχεια η Λάρισα. Σε κανένα διάστημα δεν νομίζω να πιέστηκε, ούτε φοβήθηκε ο αντίπαλος coach ότι υπάρχει περίπτωση να χάσει το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να σκεφτόμαστε όπως σκεφτόμασταν στον πρώτο γύρο, στα πρώτα παιχνίδια, χωρίς φόβο, να τους σεβόμαστε όλους και να παίζουμε για την σωτηρία μας. Αυτό αυτό ίσως να ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Τα παιδιά δεν είχαν την αίσθηση της αυτοσυντήρησης θα έλεγα και γι’ αυτό παρουσιαστήκαμε χωρίς ενέργεια και χωρίς σκληράδα στο παιχνίδι μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …