Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Έχουμε κάνει σημαντικές νίκες”

“Έχουμε κάνει σημαντικές νίκες”

verginis panionios e1579271957483

Ο Πανιώνιος υποδέχεται αύριο τον Παναθηναϊκό στο “Σοφία Μπεφόν” στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2019. Ο Δημήτρης Βεργίνης μιλώντας στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, εστίασε στις συνεχόμενες νίκες της ομάδας του μέχρι την ήττα από τον Ιωνικό, ενώ για τον δεύτερο γύρο έθεσε στόχο την συνεχή βελτίωση αλλά και την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία το συντομότερο δυνατόν.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους…

Μετά μετά από ένα σερί τριών νικών για την ομάδα μας – και μια καλή αγωνιστικά περίοδο – ήρθε, το προηγούμενο Σάββατο (21/12), μια κακή ήττα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας, που έβαλε τέλος στις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις μας.

Ξέραμε ότι έπρεπε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένους παίκτες των αντιπάλων μας, αλλά δυστυχώς η άμυνα μας ήταν πολύ κακή, ειδικά μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η διαφορά του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια κακή… παρένθεση για την ομάδα μου και ότι θα επανέλθουμε σύντομα στις καλές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας το ανταγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο έχουμε επιδείξει τον τελευταίο μήνα.

Επόμενος αγώνας είναι με τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ένα αντικειμενικά πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να φανούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, ιδίως όσον αφορά την ψυχολογία μας.

Με την αναμέτρηση της Κυριακής (29/12), ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος… Κλείνοντας τον πρώτο γύρο του και κάνοντας ένα μικρο απολογισμό, σίγουρα κανένας δε πίστευε όταν στο τέλος του καλοκαιριού στηνόταν αυτή η ομάδα, ότι θα καταφέρναμε, τέσσερις μήνες μετά, να έχουμε αυτή την εικόνα σαν ομάδα, αλλά και να κάνουμε τόσο σημαντικές νίκες, έχοντας κερδίσει και τις τρεις ομάδες από την Θεσσαλονίκη και μάλιστα τις δυο από αυτές (σ.σ. Ηρακλής και Άρης) εκτός έδρας.

Στόχος μας με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες μας και μέσω από αυτή την βελτίωση να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Υ.Γ. Ο φίλος μου, Μουχάμεντ Πασαλιτς δε θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για το υπόλοιπο της σεζόν αφού μετά και την έλευση του δεύτερου παιδιού (σ.σ. πριν από περίπου ένα μήνα) του ήταν δύσκολο να είναι μακριά από την οικογένεια του.

Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα και είναι απόλυτα κατανοητός απ’ όλη την ομάδα ο λόγος που ο Μούχα πήρε αυτή την απόφαση…

Αποτελεί μεγάλη απώλεια για μας, αλλά πιστεύω ότι η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή θα κάνουν τα πάντα για να καλύψουν το κενό που αφήνει στο ρόστερ ένας πολύ σημαντικός παίκτης.

Ήδη διανύουμε τις μέρες των Χριστουγέννων και εύχομαι σε όλο τον κόσμο, υγεία ευτυχία και πολύ αγάπη… Ελπίζω ο νέος χρόνος να δημιουργήσει πολύ καλύτερες συνθήκες στο άθλημα που αγαπάμε και να προσπαθήσουν όλοι οι φορείς ενωμένοι να κοιτάξουν το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Καλό θα ήταν να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και να βοηθήσει ο καθένας από εμάς με όποιον τρόπο μπορεί να δώσει λίγη χαρά τις άγιες αυτές μέρες σε όλους όσους περνάνε δύσκολα.

Τέλος… εύχομαι τη νέα χρονιά η ομάδα μου ο Πανιώνιος να καταφέρει να κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους μας και γι αυτό θα προσπαθήσουμε σκληρά μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες εγώ και οι συμπαίκτες μου.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…