Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Χρειαζόμαστε την νίκη για την ψυχολογία μας”

“Χρειαζόμαστε την νίκη για την ψυχολογία μας”

zisis sarikopoulos media day falco szombathely

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο την Φάλκο Σζομπαθέλι για την 9η αγωνιστική του BCL και ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους τον ΜΜΕ στο πλαίσιο της media day της ομάδας του. Ο έμπειρος σέντερ τόνισε ότι η αντίπαλος είναι σαφώς βελτιωμένη από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι ο δικέφαλος του βορρά χρειάζεται την νίκη για να ανέβει ψυχολογικά.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όπως κάθε παιχνίδι στο Basketball Champions League. Το αυριανό παιχνίδι είναι ενάντια σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Η Falco Szombathely έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που θα μας δώσει αισιοδοξία για την συνέχεια σε όλες μας τις υποχρεώσεις μας αλλά και στη ψυχολογία μας».

Για τον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί: «Η Falco Szombathely είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πολλοί μπορεί να την είχαν υποτιμήσει επειδή είναι μια ομάδα από την Ουγγαρία και από ένα πρωτάθλημα πιο χαμηλής δυναμικότητας. Είναι μια ομάδα με αρχές που παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Σίγουρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παιχνίδι που πρώτου γύρου. Εμείς πρέπει να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι ως ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι.

Για το τι διαφορετικό πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ: «Θέληση και ενέργεια από όλους μας. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το πάρουμε για να μας δώσει καλύτερη ψυχολογία για την συνέχεια και το χρειαζόμαστε πολύ».

Για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο πρωτάθλημα: «Όπως ήταν το πρόγραμμα δεν είχαμε έναν εύκολο πρώτο γύρο. Για εμένα η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος ξεχωριστά. Να κερδίσουμε τα εντός έδρας παιχνίδια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αρχίσουμε να κάνουμε και εκτός έδρας νίκες.

Για το ότι ομάδα δεν έχει δείξει διάρκεια: «Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα από την προπόνηση και να είμαστε πιο συνεπείς στα εκτός έδρας παιχνίδια γιατί αυτά είναι που μας κοστίζουν. Στο γήπεδο μας δείχνουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στα εντός και τα εκτός για να παρουσιαζόμαστε πιο συγκεντρωμένοι.

 Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο κόντρα στη Falco: «Η Falco Szombathely είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ. Έχει πολλά συστήματα μέσα από το transition. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο προπονητής μας έχει στραμμένη τη προσοχή του στην άμυνα που θα πρέπει να παίξουμε για να μην είμαστε τόσο παθητικοί όπως τα προηγούμενα παιχνίδια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…