Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “8ος” ξένος πασέρ στην ιστορία της basket league ο Χολ!

“8ος” ξένος πασέρ στην ιστορία της basket league ο Χολ!

promitheas langkton hall kaselakis

Ο Προμηθέας απέδρασε με το “διπλό” από την Πυλαία κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 90-86 στην παράταση, με τον Λάνγκστον Χολ να είναι καθοριστικός στην νίκη της ομάδας του. Μάλιστα, ο Αμερικανός με τις 10 ασίστ του στο παιχνίδι, έγινε ο 8ος ξένος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Επιστρέφοντας από τραυματισμό ο Λάνγκστον Χολ είχε σημαντική συμβολή στη δύσκολη νίκη του Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ στην παράταση, φτάνοντας μάλιστα σε ένα σημαντικό επίτευγμα. Με τις 10 ασίστ που μοίρασε, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 8ος ξένος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και ο 8ος ξένος παίκτης που φτάνει τις 400 ασίστ.

Ο Χολ λοιπόν με τις 10 ασίστ του, έφτασε τις 401 και “σκαρφάλωσε” στην 8η θέση της σχετικής λίστας των ξένων πασέρ, αφήνοντας πίσω του τον Σάσα Βασίλιεβιτς (395) και τον Τερέλ Καστλ (399).

Ο Χολ παράλληλα έγινε ο 6ος παίκτης που έφτασε φέτος σε διψήφια επίδοση ασίστ μετά τους Ρέινολντς, Καλάθη, Μπρέιζελτον, Παππά και Λιούις ενώ σημείωσε τη 10η διψήφια επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα. Σε μία τέτοια είχε φτάσει και στις 19 Ιανουαρίου απέναντι στον Κολοσσό H Hotels μοιράζοντας 11 ασίστ. Επτά από τις υπόλοιπες επιδόσεις 10+ έχει ο Νίκος Γκίκας και άλλη μία, που είναι και η κορυφαία όλων, ο Τζέικ Όντουμ με 14.

Τέλος ο Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα με τους οχτώ πόντους που είχε στο PAOK Sports Arena, ξεπέρασε τους 900 στο 95ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ακόμη για την πατρινή ομάδα, ο πρώτος σκόρερ της χθες Τσέις Φίλερ σημείωσε με διαφορά την κορυφαία επίδοση του με 27 πόντους, όσους είχε συνολικά στις τέσσερις προηγούμενες εμφανίσεις του κόντρα σε Πανιώνιο Su Casa, ΑΕΚ, Λαύριο Megabolt και Ηρακλή, ενώ πριν το ματς της Πυλαίας το ρεκόρ του ήταν οι 18.

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 300 στο 193ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …