Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Προσβάλει τους τρεις διεθνείς ο Βασιλακόπουλος

Προσβάλει τους τρεις διεθνείς ο Βασιλακόπουλος

vasilakopoulos pap koniaris pri

Υποχρέωση κάθε ανθρώπου, ο οποίος ηγείται ενός χώρου, είναι να λειτουργεί κατευναστικά, να έχει σημαία τη συναίνεση, ακόμα και να δίνει τόπο στην οργή, ακόμα κι αν αυτός έχει το δίκιο με το μέρος του, να δρα έτσι ώστε να πέφτουν οι τόνοι. Αν αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται και στο απόγειο της ωρίμανσης ως άνθρωπος (περπατάει -ζωή να ‘χει- τα 80) κι ως παράγοντας (τον θυμάμαι από τότε που τα λεωφορεία είχαν κουτί και ρίχναμε κέρματα) ξέρει πότε πρέπει να παίξει… χαμηλά την μπάλα. Πληροφορηθήκατε τη νέα δήλωση Βασιλακόπουλου;

«Δεν την έχουν γράψει (σ.σ. την επιστολή) οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ και μας άφησε άφωνους.

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές: Πώς είναι δυνατόν από τη μια να υπογράφουν μια δήλωση που -κατά τη γνώμη του- δεν έγραψαν και ταυτόχρονα να έχουν άποψη και προσωπικότητα; Ποιος έχων προσωπικότητα δέχεται να υπογράψει δήλωση που δεν τον εκφράζει; Άρα ή το ένα ισχύει, ή το άλλο, όμως αυτό είναι το λιγότερο που μας απασχολεί.

Για να γνωρίζει ο κ. Βασιλακόπουλος ότι η δήλωση δεν έχει γραφτεί από τους παίκτες, πρέπει να του το είπε ή ο συγγραφέας (οπότε καλό θα ήταν να μας αποκαλύψει την ταυτότητά του), ή κάποιος από τους παίκτες (οπότε έχουμε άλλα δεδομένα, που όχι μόνο ανατρέπουν την υπόθεση, αλλά συγκλονίζουν το ελληνικό μπάσκετ). Διαφορετικά, πώς γνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ ότι δεν την έγραψαν οι ίδιοι;

Το μόνο που δεν μας έχουν πει ακόμα οι ελάχιστοι εναπομείναντες πιστοί του, είναι ότι διαθέτει το… χάρισμα και βλέπει πίσω από κλειστές πόρτες, διαβάζει ταρώ και προβλέπει το μέλλον. Αν ναι, ζητώ ταπεινά συγνώμη που τον αμφισβήτησα.

medathlon6Ας σοβαρευτούμε, όμως. Αυτή είναι η δεύτερη απρέπεια απέναντι σε τρεις διεθνείς, δύο εκ των οποίων έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα με το εθνόσημο κι ο μικρός της παρέας έχει τρέξει χιλιόμετρα με τις… μικρές Εθνικές, φέρνοντας (όχι μόνος, αλίμονο) μεγάλες επιτυχίες. Απρέπεια ήταν που μια επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κυκλοφόρησε (με ευθύνη Βασιλακόπουλου), απρέπεια -δεύτερη- είναι η εικασία ότι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης ΔΕΝ έγραψαν την επιστολή.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση να ρίξει τους τόνους, σ’ ένα θέμα που ΕΚΕΙΝΟΣ δημιούργησε (η διαρροή είναι πρόδηλο ότι δεν έγινε από τους παίκτες), αλλά συνεχίζει να το κρατά ψηλά. Γιατί; Ας απαντήσει ο ίδιος, άλλωστε έχουν πάντα ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του, γιατί απλά τον εκθέτουν. Κάθε φορά που βγαίνει να μιλήσει, επιβεβαιωνόμαστε όσοι υποστηρίζουμε ότι πλέον είναι επιζήμιος για το ελληνικό μπάσκετ, ου μην και για τον εαυτό του.

Στο μόνο που έχει δίκιο είναι ότι οι παίκτες θα παίξουν με την Εθνική. Απλά θα συμβεί, γιατί θα τους πείσει ο επόμενος πρόεδρος, αυτός που θα φέρει την ηρεμία στο εθνικό μας σπορ, αυτός που θα έχει όραμα, αυτός που θα μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις, αυτός που δεν θα βλέπει το μπάσκετ ως προέκταση του «εγώ», αλλά θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του αθλήματος. Αυτός που δεν έχει ανάγκη ούτε από χρήματα, ούτε από προβολή, αυτός που ήδη έχει δείξει με το έργο του πώς είναι το προφίλ κι η δράση του μοντέρνου παράγοντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…