Κεντρική Basket League Προμηθέας Πάτρας – Λαύριο 77-66

Προμηθέας Πάτρας – Λαύριο 77-66

promitheas lavrio

Άνετη νίκη για τον Προμηθέα που επικράτησε με σκορ 77-66 στο “Δ.Τόφαλος” κόντρα στο Λαύριο, σε ένα παιχνίδι που οι Πατρινοί έπαιξαν για 15 λεπτά με τέσσερις έφηβους! Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έφτασε τις 7 νίκες σε 10 αγώνες στην basket league, με το Λαύριο να υποχωρεί στο 5-5.

Ισορροπημένο ήταν στο ξεκίνημα του το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να περνούν για πρώτη φορά μπροστά με τρίποντο του Ντέιβις (8-9) 6’24” πριν την λήξη της περιόδου. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι από το Λαύριο στο μακρινό σουτ και με τρίποντα των Μπαμπ και Αγραβάνη πήραν προβάδισμα 6 πόντων στο φινάλε του δεκαλέπτου (24-18).

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί στο μακρινό σουτ, και ανέβασαν την διαφορά στους 13 πόντους (35-22) με τρία διαδοχικά τρίποντα από Φίλερ, Μπαμπ και Κατσίβελη, αναγκάζοντας τον Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ δεν άλλαξε απολύτως τίποτα με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να είναι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ για να πάνε στην ανάπαυλα με την διαφορά στους 17 πόντους (46-29).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη επιτρέποντας αιφνιδιασμούς στον Προμηθέα που κατάφερε να ανεβάσει και άλλο την διαφορά η οποία έφτασε στους 24 πόντους στο 26′ (63-39). Ο Μάκης Γιατράς βλέποντας το Λαύριο να μην έχει αντίδραση έριξε στο παιχνίδι τους νεαρούς Μαντζούκα, Καφέζα και Κουρουπάκη για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Η τρίτη περίοδος έληξε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν την διαφορά στους 14 για το 65-51.

Στο τέταρτη περίοδο ο Μάκης Γιατράς άφησε τους έφηβους στο παιχνίδι και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία διατηρώντας και αυξάνοντας την διαφορά και πάλι στους 16 με κάρφωμα του Μαντζούκα (69-53). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης με τον Προμηθέα να φτάνει στο τελικό 77-66.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 65-51, 77-66

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…