Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Τζόκερ αγαπημένος σούπερ ήρωας του Κασελάκη! Αναλυτικά το τοπ-5

Ο Τζόκερ αγαπημένος σούπερ ήρωας του Κασελάκη! Αναλυτικά το τοπ-5

promitheas langkton hall kaselakis

Ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε υποσχεθεί όταν ανέλαβε το blog στον ΕΣΑΚΕ , ότι βδομάδα παρά βδομάδα θα έγραφε σε εναλλακτικό ύφος, όπως έκανε ο Γιώργος Μπόγρης. Έτσι σήμερα αποφάσισε να αναφερθεί στους πέντε αγαπημένους του σούπερ ήρωες με τον Τζόκερ να βρίσκεται στην κορυφή.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Στα χνάρια του Γιώργου λοιπόν συνεχίζουμε αυτή την εβδομάδα με το εναλλακτικό μας blog..Για μπάσκετ πάλι στο επόμενο.

Το θέμα μας είναι το Top-5 σούπερ ηρώων. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο μεγαλώσαμε απολαμβάνοντας διάφορους σούπερ ήρωες ως κινούμενα σχέδια ,ενώ στη συνέχεια τους απολαύσαμε ενσαρκωμένους στη μεγάλη οθόνη.. Σας καταθέτω το δικό μου Top-5 με αντίστροφη σειρά:

5) Μπάτμαν: Ο αινιγματικός προστάτης της Γκόθαμ που κρύβει τις αδυναμίες και τα πάθη του σε αυτή τη θρυλική μπέρτα..Τον διακατέχει το αίσθημα δικαίου και ενώ θα μπορούσε να ζει άνετος μάχεται για την πόλη του. Ωστόσο, κάποιες αποφάσεις του θα τις έλεγε κανείς ύποπτες και με το πόκερ face που διαθέτει είναι δύσκολο να τον διαβάσεις εκτός από.. τους αιώνιους εχθρούς του

4) Charles:Ο καθηγητής-πατέρας των Χ-ΜΕΝ που, ενώ έχει τη δύναμη να επηρεάζει την ελεύθερη βούληση των άλλων, εκείνος έχει τη γενναιότητα να την αφήνει ανεπηρέαστη. ΑδυναμΊα του ίσως η διαχείριση της φιλίας του με τον Μαγκνιτο, τον συνοδοιπόρο του στην αρχή της μεταλλαγμένης ζωής τους.

3) Iron man: για να εΊμαι ειλικρινής δεν τον είχα μελετήσει μέχρι που πρόσφατα με επηρέασαν και ξεκίνησα να παρακολουθώ τον αληθινό ηγέτη των Avengers. Είναι αυτός που θα θυσιαστεί χωρίς οι άλλοι να το γνωρίζουν και χρησιμοποιεί το όπλο της τεχνολογίας που διαθέτει για καλό και θέτει όριο την ανθρώπινη σχέση. Εκεί μιλάει με την καρδιά του. Εμπνέει τους γύρω του με τις πράξεις Αλλά και με την ευφυή ετυμολογία του που τον κάνει ξεχωριστό.

2) Wolverine Όσοι με γνωρίζουν θα εκπλήσσονται που δεν είναι στο νο1. Πρόκειται για αδυναμία μου μεγάλη. Είναι ο τύπος που αν μια λέξη τον χαρακτηρίζει είναι αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι κλέος. Είναι αυτός που μπαίνει πρώτος στη μάχη για να μην πάθουν κακό οι υπόλοιποι Χ-ΜΕΝ. Είναι αυτός που ερωτεύεται την τζιν ,πληγώνεται που δεν έχει την ανταπόκριση που του αξίζει και αρκείται στο να την προστατεύει σιωπηλά και από μακριά. Βασανίζεται στον ύπνο του και με το Αδαμάντιο να καταστρέφει το μυαλό του Αλλά να χαλυβδώνει το σώμα του είναι με διαφορά ο πιο δυνατός από τους Χ-ΜΕΝ.

Η περηφάνια του ευθύνεται για όλα.. Αυτή είναι που τον κάνει ηγέτη Αλλά και μπορεί να τον καταστρέψει κυρίως συναισθηματικά. (Αυτός ο Κύκλωπας είναι ό,τι πιο αντιπαθητικό από τους καλούς Χ-ΜΕΝ). Μέσα από την σκληράδα του, όμως, κρύβεται μια ευαίσθητη πλευρά που είναι έτοιμη να θυσιαστεί, ενώ θα έχει την κατάρα να είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει τον κόσμο σκοτώνοντας τη γυναίκα που λάτρεψε. Αλλά δεν λατρεύτηκε (ήθελε τον Κύκλωπα η κυρία, ντροπή πραγματική).

1) πριν λίγους μήνες είδα την ταινία και εντυπωσιάστηκα. Ναι μιλάω για τον τύπο που έσπασε τα ταμεία και τις καρδιές μας ,τον ΤΖΟΚΕΡ. Είναι ο τύπος που διαφωνείς ριζικά με τις πράξεις του Αλλά συμφωνείς με τον τρόπο που τις έκανε. Είναι ο τύπος που έχει δεχτεί bullying σε ακραία μορφή και σιώπησε. Είναι ο τύπος που δεν συμφωνεί με τους κανόνες της δικαιοσύνης Αλλά αυτούς της αυτοδικίας. Είναι αυτός που η φλόγα του η εσωτερική που τόσο καταπιέστηκε για κοινωνικούς – προσωπικούς – οικονομικούς – νομοταξικούς λόγους, δυνάμωσε και το κορμί του. Πολέμιος του Batman και της ελίτ και με όσα άδικα και αμαρτωλά αυτή πρεσβεύει.

ίναι αυτός που φοράει τη μάσκα του κλόουν. Γιατί διαθέτει περηφάνια, ενώ θεωρεί έγκλημα την περιφρόνηση ακόμα και τον οίκτο των ανθρώπων. Είναι μια ταινία που όσοι (δεν είστε και πολλοί) δεν την είδατε, σας παρακινώ να τη δείτε, μα κυρίως να την σκεφτείτε. Ίσως αλλάξει η ζωή σας, σίγουρα θα επηρεαστεί.

Αυτά από μένα, να περάσετε όμορφα τα Χριστούγεννα με λιγότερα μελομακάρονα και περισσότερο αθλητισμό και χαμόγελα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…