Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο ΠΑΟΚ χάνεται, ο Σαββίδης πού είναι;

Ο ΠΑΟΚ χάνεται, ο Σαββίδης πού είναι;

paok basket savvidis

Ας ξεκινήσουμε από μια παραδοχή, απαραίτητη για να μην υπάρξουν παρερμηνείες: Κανείς (πόσο μάλλον εγώ;) δεν μπορεί να υποδείξει σε κανέναν πώς θα ξοδέψει τα χρήματά του. Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν (παράγοντα) να μπει μπροστά και να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Αν, όμως, η οικογένεια Σαββίδη έχει πάθος για τον ΠΑΟΚ, αν οι συχνές επισκέψεις του Γιώργου δεν είναι… καθ’ υποχρέωση, δεν υπάρχει αύριο, πρέπει «εδώ και τώρα» να συνδράμουν, για να μην βιώσει ο «δικέφαλος» στιγμές απαξίωσης.

Η βαθμολογία είναι αμείλικτη. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μαζί με τον Άρη στην τελευταία θέση του πίνακα. Αν η Λάρισα ηττηθεί αύριο από την ΑΕΚ, τότε θα είναι τρεις στην τελευταία θέση, διαφορετικά θα είναι μια νίκη πάνω από τους δύο συμπολίτες. Όσο για το Ρέθυμνο, που σήμερα είναι στην ίδια θέση με τους Θεσσαλονικιούς, ακόμα και με ήττα (λογικό) από τον Παναθηναϊκό θα είναι έναν βαθμό (μια νίκη) πάνω από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Για την κατάντια του μπάσκετ συνολικά στη Θεσσαλονίκη, είχαμε χτυπήσει νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου και δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν κινδυνολογούσαμε. Πλέον δεν είμαστε στο «υπάρχει κίνδυνος», αλλά στο ότι ο ΠΑΟΚ (εν προκειμένω) βουλιάζει. Οι διπλές υποχρεώσεις, σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ, το ρόστερ που έχει… χαμηλό ταβάνι, η κατά βάση άδεια Πυλαία, είναι κάποιοι από τους λόγους που ο ιστορικά κραταιός ΠΑΟΚ είναι στα… Τάρταρα.

Κακά τα ψέματα, ακόμα και με τις καλύτερες των προθέσεων, επαγγελματικά κλαμπ δεν συντηρούνται με… αγάπη, χρειάζονται και χρήματα. Κι αυτή τη στιγμή (κακώς, αλλά είναι πραγματικότητα) ο μοναδικός που μπορεί να βγάλει τον «δικέφαλο» από το αδιέξοδο είναι ο κ. Σαββίδης. Η οικογένεια Σαββίδη.

Θα πει κανείς «από πού προκύπτει υποχρέωση του ανθρώπου να χρηματοδοτήσει το μπάσκετ, τη στιγμή που ήδη πληρώνει για το ποδόσφαιρο»; Από πουθενά. Δεν είμαστε εμείς που θα τον υποχρεώσουμε, γι’ αυτό μιλήσαμε για… απόδειξη αγάπης. Άλλωστε, ο νεαρός Σαββίδης βρίσκεται συχνά δίπλα στην ομάδα μπάσκετ, γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα προβλήματα κι είναι στο χέρι του να δώσει λύση.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως τα χρήματα που απαιτούνται για να ορθοποδήσει ο ΠΑΟΚ, για να μπορέσει ο Κώστας Χαραλαμπίδης να κάνει 1-2 διορθωτικές κινήσεις, είναι λίγα για το οικονομικό μέγεθος του Σαββίδη. Και θα έπρεπε, αφού βγάλουν το κάρο από τη λάσπη, από τώρα να κάνουν ένα οικονομικό πλάνο για την επόμενη σεζόν, για το… αύριο του συλλόγου και να βοηθήσουν στην εξεύρεση συμπαικτών και πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…