Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 55-77

Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 55-77

facundo campazzo real madrid eb19 1

Την δωδέκατη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 77-55 επί της Μπασκόνια στην Βιτόρια, παραμένοντας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ένα ξέσπασμα στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο (30-16) σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα της ομάδας του Πάμπλο Λάσο ήταν αρκετά για να χαρίσουν μια εύκολη νίκη στην βασίλισσα.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η βασίλισσα την αναμέτρηση με τον Ντεκ να έχει έξι συνεχόμενους πόντους και τον Καμπάτσο να ολοκληρώνει ένα σερί 8-0 στα πρώτα 4’ του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί 9-0 μειώνοντας στον πόντο (9-10), με το δεκάλεπτο να τελειώνει με καλάθι του Μίκι που έδωσε προβάδισμα 2 πόντων στην ομάδα του (13-15).

Στην δεύτερη περίοδο η επίθεση της Ρεάλ ήταν καταιγιστική και με ένα σερί 13-0 πήρε προβάδισμα 15 πόντων με τους Τόμπκινς και Λαπροβίτολα να σκοράρουν όλους τους πόντους της ομάδας τους. Παράλληλα η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έβαλε δύσκολα στην Μπασκόνια και με την πολύ καλή της άμυνα για να ανεβάσει κι άλλο την διαφορά στο 29-45 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους περιορίζοντας το σκοράρισμα της βασίλισσας, και μείωσαν στους 12 με τον Βιλντόζα στο 26’ για το 42-54. Η άμυνα της Ρεάλ δεν άφησε τους παίκτες του Περάσοβιτς να μειώσουν περισσότερο με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 44-57.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρήκε και πάλι ρυθμό στην επίθεση, ενώ παράλληλα διατήρησε την πολύ καλή της άμυνα, αυξάνοντας την διαφορά στους 20 πόντους με τρίποντο του Μίκι (49-69) 6’20’’ πριν το φινάλε βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες της Μπασκόνια, για να φτάσει τελικά στην νίκη με το 77-55.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 29-45, 44-57, 55-77

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…