Κεντρική Basket League Ήφαιστος Λήμνου – Κολοσσός Ρόδου 72-64

Ήφαιστος Λήμνου – Κολοσσός Ρόδου 72-64

ifaistos1

Επιστροφή στις νίκες για τον Ήφαιστο που επικράτησε επί του Κολοσσού στην Λήμνο, με σκορ 72-64, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η έκτη νίκη της ομάδας του Μανωλόπουλου που επιστρέψει σε θετικό ρεκόρ στην basket league (6-5) με τον Κολοσσό να υποχωρεί στο 4-7.

Πολύ κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τον Έβανς να δίνει προβάδισμα 2 πόντων (7-5) στους γηπεδούχους στο πεντάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι πολύ άστοχες με το σκορ να μένει χαμηλά και τον Ήφαιστο να παίρνει αέρα 4 πόντων με τέσσερις συνεχόμενες βολές (11-7). Στο τελευταίο τρίλεπτο ο ρυθμός άνοιξε και οι παίκτες του Κολοσσού βρήκαν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο για να πάρουν βραχεία κεφαλή στο φινάλε του δεκαλέπτου (16-17).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον ρυθμό του αγώνα να είναι χαμηλός, και τους γηπεδούχους να κρατούν τα ηνία του παιχνιδιού, και να παίρνουν προβάδισμα 8 πόντων με καλάθια των Έβανς και Σμιθ, αναγκάζοντας τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ με 4’46” για το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ήφαιστος διατήρησε το προβάδισμα του μέχρι την ανάπαυλα με τον Κρομά να μειώνει στους 4 (37-33) με εύστοχες βολές μετά από τρίποντο του Σμιθ.

Επιθετικό πρόβλημα είχε ο Κολοσσός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αφού μετά από τρίποντο του Ντάνιελς έμεινε χωρίς σκορ για σχεδόν 4 λεπτά. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν το εκμεταλλεύτηκαν με την διαφορά τους να είναι μόλις στους 5 πόντους στο 24’ (43-38). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι άστοχοι με την ομάδα της Λήμνου να ανεβάζει την διαφορά στους 10 με τρίποντο του Λιλτ 3’11’’ πριν το τέλος της περιόδου, διαφορά που διατήρησαν μέχρι το τέλος της περιόδου (54-44).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεση τους με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να έχει 9 πόντους στην αρχή της περιόδου μειώνοντας στους 5 (61-56) για να απαντήσει ο Σταμάτης με μεγάλο τρίποντο δίνοντας αέρα 8 πόντων στην ομάδα του, 5 λεπτά πριν τα φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης για να έρθει το τελικό 72-64

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-33, 54-44, 72-64

ifaistoslimnou

kiolsssas

  • kolossos marousi jpg

    Κολοσσός – Μαρούσι 89-85

    Σπουδαία νίκη για τον Κολοσσό, πλέον ελπίζει στην ήττα του ΠΑΟΚ. Ο Κολοσσός νίκησε το Μαρο…
  • Χέιλ Χάντερ Προμηθέας - Κολοσσός

    Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 84-79

    Απέφυγε το σοκ στην παράταση ο Προμηθέας Ο Κολοσσός Ρόδου έδειξε άκρως ανταγωνιστικό πρόσω…
  • 6145855 1 jpg

    Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

    Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…