Κεντρική Γ' Εθνική Η “αντιπαλότητα” κρατάει 40 λεπτά, αλλά η ανθρωπιά μια ζωή!

Η “αντιπαλότητα” κρατάει 40 λεπτά, αλλά η ανθρωπιά μια ζωή!

80085288 621909705273971 2674476264068218880 n

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα, στο οποίο υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα για 40 λεπτά μέσα στο παρκέ, αλλά έξω από αυτό σε μεγάλο ποσοστό όλοι είναι φίλοι και νοιάζονται για τον αντίπαλο τους περισσότερο από το να πάρουν μία νίκη. Την Κυριακή στο “Κροίσος Πέρσης” ο Μίλωνας αντιμετώπισε τη ΧΒΑ και είδε δύο βασικούς του παίκτες να τραυματίζονται και να φεύγουν υποβασταζόμενοι. Ο προπονητής των Χανίων, Χρήστος Παπανικολάου, αν και δεν ήταν άμεσα ενδιαφερόμενος έσπευσε μετά το ματς να επικοινωνήσει με τον προπονητή του Μίλωνα για να μάθει για την κατάσταση των τραυματιών και έδειξε γι ακόμη μία φορά ότι οι παίκτες και οι προπονητές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους και είναι όλοι φίλοι και νοιάζεται ο ένας για τον άλλον.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιάννης Παπανικολόπουλος και ο Χάρης Χωματάς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και αποχώρησαν υποβασταζόμενοι από το παρκέ. Και οι δύο σφάδαζαν από τους πόνους και πάγωσαν όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και όσους είδαν το ματς από το live streaming (το ματς το έδειχνε το Milon TV). Αμέσως όλοι έπεσαν πάνω τους για να δουν τι έχουν και βλέποντας κάποιος τον πόνο τους και τα κλάματα τους καταλάβαινε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τελικά, τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν για τον Παπανικολόπουλο, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη τη σεζόν. Αντίθετα, ο Χωματάς γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς υπέστη διάστρεμμα. Μετά το παιχνίδι έγινε μία ενέργεια, η οποία στην μπασκετική κοινωνία δεν είναι σπάνια. Συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΑΟΚ Χανίων, Χρήστος Παπανικολάου, προέβη σε μία φανταστική κίνηση, η οποία δείχνει το μεγαλείο του ίδιου, αλλά και των ανθρώπων του μπάσκετ. Ο Έλληνας τεχνικός χωρίς να είναι άμεσα ενδιαφερόμενος έσπευσε να επικοινωνήσει με τον προπονητή του Μίλωνα, Δημήτρη Αποσκίτη, για να ρωτήσει για την κατάσταση των παικτών.

Ο προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης ενημέρωσε τον συνάδελφο του και αμέσως ο Χρήστος Παπανικολάου ευχήθηκε να διαψευστούν οι αρχικές εκτιμήσεις. Ο προπονητής της κρητικής ομάδας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μίλωνα, ούτε με τον Δημήτρη Αποσκίτη, έσπευσε να στείλει τις ευχές του. Ο Χρήστος Παπανικολάου έδειξε το μεγαλείο του και πέρα από τις αποδεδειγμένα ικανότητες του στην προπονητική έδειξε ότι είναι πάνω από όλα μεγάλος άνθρωπος!

Όσο λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του μπάσκετ σαν τον Χρήστο Παπανικολάου και ομάδες σαν τον Μίλωνα που κάνουν γνωστές τέτοιες όμορφες ενέργειες, υπάρχει φως στο τούνελ για το αγαπημένο μας άθλημα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…