Η ώρα του Βασίλη

charalampopoulos vasilis

Είναι κάποιες στιγμές που η ακολουθία των πραγμάτων γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που υπολόγιζες. Αυτές τις στιγμές είναι που πρέπει να δείξεις ότι μπορείς να ακολουθήσεις, να… αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά, να καβαλήσεις το άγριο άλογο και να το γητέψεις. Αυτές είναι οι στιγμές του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος έχει την ευκαιρία (τη δεύτερη) πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υπολόγιζε.

Οι εξελίξεις στον Ιωνικό είναι ραγδαίες. Παρόντος του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο νεαρός διεθνής δεν μπορούσε παρά να είναι… δεύτερο βιολί. Όχι πως δεν έχει δείξει πράγματα με τη φανέλα του Ιωνικού, με την οποία μετρά 11.92 πόντους για 27.03’’ λεπτά συμμετοχής, αλλά και 1.58 ασίστ κι 1.42 ριμπάουντ. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει στοχεύσει να είναι έτοιμος μετά από τέσσερις μήνες για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό, εκεί όπου ανήκει.

Ο Ιωνικός Νίκαιας ήταν το κλειδί για να δείξει ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει του χρόνου μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Οι ως τώρα εμφανίσεις του αποτελούν σημείο αναφοράς, όμως τώρα είναι η ώρα του.

Ο Λουκάς έφυγε, αλλά ο Ιωνικός όχι μόνο δεν διαλύεται, θα παλέψει κάθε παιχνίδι. Ξένοι αλλάζουν, αλλά οι ξένοι (ειδικά στη φιλοσοφία των ανθρώπων της Νίκαιας) έρχονται και παρέρχονται, η επένδυση έχει να κάνει με το ελληνικό στοιχείο. Ως τώρα ο Χαραλαμπόπουλος απέδειξε ότι μπορεί να είναι αξιόπιστη λύση, τώρα είναι η στιγμή να δείξει πως μπορεί να γίνει ηγέτης. Μοναδική ευκαιρία γι’ αυτόν, να κάνει το παραπάνω βήμα, να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα και να πάρει… κάρτα ελευθέρας για την ομάδα του λιμανιού.

Είναι πιο ώριμος από ποτέ, δουλεύει πολύ κι αυτό φαίνεται, έχει το ταλέντο (αυτό δεν αμφισβητήθηκε), τώρα έχει και τον χώρο για να δείξει τα ξεχωριστά στοιχεία που διαθέτει. Είναι στο χέρι του και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τώρα πρέπει να δείξει ότι το θέλει, ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση, να κάνει… ατομικό πρωταθλητισμό, δια της συνολικής δουλειάς και της διατήρησης της ομάδας σε καλή αγωνιστική εικόνα και λειτουργία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…