Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Γιατί ανησυχούν στον Ολυμπιακό

Γιατί ανησυχούν στον Ολυμπιακό

sef obrandovic

Όλοι γνωρίζουν πως ο πρώτος αγώνας για το 2020 ενδέχεται να είναι κι ο κρισιμότερος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε βρίσκονται στο σημείο όπου δεν μπορούν να κοιτάξουν πίσω. Η νίκη είναι αυτοσκοπός, για κανέναν δεν θα είναι εύκολο το βράδυ, ο ηττημένος θα κυνηγά Χίμαιρες, καθώς η πρόκριση στους «8» θα δυσκολέψει πάρα πολύ. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, υπάρχει κι ένα… φάντασμα που τρομάζει τους «ερυθρόλευκους».

Στον τελευταίο αγώνα οι Τούρκοι ηττήθηκαν από τη Βαλένθια, με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει ότι αδικήθηκαν και πως ο Λόιντ είχε κάνει επιθετικό φάουλ. Σύμφωνα με την Ευρωλίγκα «ήταν ένα λανθασμένο σφύριγμα, το οποίο έπρεπε να είχε δοθεί ως επιθετικό φάουλ από τον Τζόρνταν Λόιντ. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην μετρήσει το δίποντο του Τζόρνταν Λόιντ κι η κατοχή να είναι για τη Φενέρμπαχτσε».

Το… περασμένα ξεχασμένα είναι η καλή υπόθεση, αλλά στο λιμάνι φοβούνται πως οι διαιτητές δεν θα αντιμετωπίσουν με τα ίδια κριτήρια τις δύο ομάδες και ότι θα επιδιώξουν να ρεφάρουν, δίνοντας στην τουρκική ομάδα αυτό που της στέρησαν στον αγώνα με τη Βαλένθια. Άλλωστε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τον σεβασμό των διαιτητών (ως έναν βαθμό δικαίως), ξέρει να τους… πιέζει και θέλει το αποτέλεσμα, πάση θυσία.

Δεδομένης και της… αντιπάθειας που έχει ο κόσμος του Ολυμπιακού προς τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο φόβος μεγαλώνει. Γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνηθίζουν να τοποθετούνται για τη διαιτησία και να προδικάζουν, γι’ αυτό και δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση, είναι όμως δεδομένο ότι υπάρχει διάχυτη αγωνία, για το πώς θα διαχειριστούν οι διαιτητές την επικείμενη αναμέτρηση.

Πέραν του υψηλού βαθμού δυσκολίας, πέραν της ιδιαίτερης αξίας που έχει η νίκη, πέραν της ημέρας που βοηθά στο να πάει ο κόσμος στο γήπεδο, πέραν του ονόματος του αντιπάλου και της παρουσίας του Ζοτς που είναι κίνητρο, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να γράψει ο Βασίλης Σπανούλης την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…