Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανβίλ – ΑΕΚ 77-79

Ανβίλ – ΑΕΚ 77-79

mario chalmers aek anwil

Ένα πολύ σημαντικό διπλό πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 79-77 της Ανβίλ στην Πολωνία. Η Ένωση πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη. Καθοριστικός γι ακόμη μία φορά ο Λάνγκφορντ, εξαιρετικός ο Γιόνας Ματσιούλις, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος έδωσε πολύτιμες λύσεις και κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ με τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα του. Οι “κιτρινόμαυροι” μ΄αυτήν τη νίκη έμειναν στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το ματς και γρήγορα προβάδισμα πέντε πόντων με τρίποντο του Λάνγκφορντ (0-5). Η Ανβίλ ισορρόπησε την αναμέτρηση και κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με καλάθι του Τζόουνς (8-7). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χεράκι χεράκι στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (15-15). Οι γηπεδούχοι σ΄αυτό το σημείο ανέβασαν απόδοση και έτρεξαν σερί 7-0 (22-15), το οποίο “έσπασε” ο Σαντ-Ρος με τρίποντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-18).

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και μετά από τρία λεπτά σημειώθηκε μόλις ένας πόντος (23-18). Η ΑΕΚ συνέχισε να προβληματίζει με την απόδοση της και για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (29-18). Η Ένωση χρειάστηκε να περάσουν περίπου πέντε λεπτά για να βρει τον πρώτο της πόντο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου έδειξε σημάδια ζωής και κατάφερε να μειώσει στους 3 πόντους (39-36) και μ΄αυτό το σκορ οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια.

Χάρης Γιαννόπουλος ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση και με 4/4 τρίποντα έβαλε μπροστά την ΑΕΚ (39-42). Ο παίκτης της Ένωσης έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 2 συνεχόμενα τρίποντα και πέτυχε 2 συνεχόμενα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η Ανβιλ χρειάστηκε τρία λεπτά για να βρει πόντο στο δεύτερο μέρος και αυτόν το βρήκε από τη γραμμή των βολών (40-44). O Λίντο έκανε μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ και με 16 πόντους κράταγε κοντά στο σκορ την ομάδα του (51-52). Καλή παρουσία είχε και ο Φρεϊμάνις, που έβαλε την Άνβιλ μπροστά στο σκορ (56-55), αλλά ο Ματσιούλις με ένα τρίποντο ανάσα έδωσε ξανά τα ηνία στους φιλοξενούμενους (56-58).

Η ΑΕΚ συνέχισε και στο τελευταίο δεκάλεπτο να έχει προβάδισμα, αλλά ο Λίντο συνέχισε να βομβαρδίζει (22 πόντοι) και κράταγε στο παιχνίδι τους γηπεδούχους (61-62). O Σβάιτσικ με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια, αλλά ο Σαντ Ρος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και με συνεχόμενες καλές άμυνες και επιλογές στην επίθεση κράταγε τα ηνία για τους φιλοξενουμένους (64-66). H Ένωση ήταν κάκιστη στα επόμενα λεπτά, καθώς έκανε συνεχόμενες κακές επιθέσεις και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν την ανατροπή στο ματς (72-70, 3,10′ πριν το τέλος).

Ο Λίντο με το τέταρτο εύστοχο τρίποντο του έκανε το 75-70 και έβαζε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε την αντεπίθεση της στα τελευταία λεπτά και με τον εκπληκτικό Λάνγκφορντ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια 77-77 1,25′ πριν το τέλος. Η ΑΕΚ έβγαλε μία εξαιρετική συνεργασία και με κάρφωμα του Ματσιούλις προηγήθηκε με 79-77 14” πριν το φινάλε.

Η ΑΕΚ είχε τρία φάουλ να δώσει και είχε το πάνω χέρι στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο Ρότεν 2,7” πριν το τέλος έκανε σουτ χωρίς λόγο από το κέντρο και στέρησε από την ομάδα του το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος. Ο Ματσιούλις 1,7” πριν τη λήξη κέρδισε φάουλ και πήγε στις βολές. Ο Λιθουανός έχασε την πρώτη, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να κάνουν κάτι κι έτσι η ΑΕΚ πηρε τη νίκη με 79-77.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-36, 56-58, 77-79
Ανβίλ (Μίλισιτς): Φρεϊμάνις 16 (3), Λίντο 25 (10 ριμπ.), Σίμον 4, Σοκολόφσκι 5 (1), Ρότεν 12, Ντοβ 4, Τζόουνς 8, Καρολάκ, Σουλίμα, Σβάιτσικ 4 (1)
ΑΕΚ: Τσάλπερς 7 (1), Γιαννόπουλος 12 (4/4 τρίποντα), Λάνκφορντ 16 (2), Ματσιούλις 16 (2), Σαντ Ρος 14 (1), Χρυσικόπουλος, Γκίκας, Γιάνκοβιτς 10 (1), Κακλαμανάκης, Μαυροειδής, Ρέι 2, Σλότερ 2

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…