Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Σαρικόπουλος:”Στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε”

Σαρικόπουλος:”Στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε”

Στην άμυνα και την ενέργεια που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο παρκέ απέδωσε την νίκη της ομάδας του κόντρα στην Σαραγόσα ο Ζήσης Σαρικόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την λήξη του παιχνιδιού. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του από την εικόνα τους στο πρώτο δεκάλεπτο αντιλήφθηκαν ότι αν συνεχίσουν έτσι μπορούν να φτάσουν στην νίκη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αρχικά σχολίασε: «Δεν ήταν μια εύκολη νίκη για μας. Αυτή η νίκη ήρθε εξαιτίας της άμυνας μας, της ενέργειας μας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν μικρότερα τα διαστήματα που είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης και επιβάλαμε και από νωρίς τον ρυθμό μας».

Για το αν μπορούν να έχουν ίδια εικόνα και εκτός έδρας: «Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε νομίζω στο τελευταίο παιχνίδι με το Περιστέρι το νεκρό διάστημα που είχαμε μας κόστισε. Στο τέλος μειώσαμε από εκεί και πέρα χρειάζεται χρόνος και προπόνηση αλλά έτσι όπως είναι τα παιχνίδια αυτός δεν υπάρχει. Οπότε οφείλουμε να το βρούμε με τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου».

Για το αν του ταιριάζει να μαρκάρει πιο μεγαλόσωμους παίκτες: «Προσπαθώ κάθε παιχνίδι να κάνω αυτό που ζητάει η ομάδα από μένα ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζω. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον εκάστοτε αντίπαλο».

Για το τι άλλαξε και έχουν διαφορετική εικόνα στα δύο τελευταία παιχνίδια για το BCL: «Για μένα και με τη Ντιζόν παίξαμε καλά ήταν το πρώτο βήμα για να πιστέψουμε σε εμάς. Νομίζω ότι έχουμε περισσότερες αρχές και στην άμυνα και στην επίθεση, υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα περισσότερα παιδιά κάνουν πλέον περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Το Ρέθυμνο παίζει πολύ καλά έχει από τις καλύτερες άμυνες, είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε αυτή τη νίκη και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας».

Για το ποιο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο της ομάδας: «Το πρώτο δεκάλεπτο σήμερα ήταν πολύ σημαντικό γιατί είδαμε ότι αν είμαστε σοβαροί και συγκέντρωνε οι μπορούμε να νικήσουμε. Είδαμε ότι αν συνεχίσουμε με την απαιτούμενη ενέργεια μπορούμε να κερδίσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

«Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …