Κεντρική Διεθνή Σάκοτα:”Και στην ΑΕΚ ανέλαβα στην μέση της σεζόν και πήραμε το BCL”

Σάκοτα:”Και στην ΑΕΚ ανέλαβα στην μέση της σεζόν και πήραμε το BCL”

sakota erithros asteras

Στην συγκυρία του να αναλάβει τον Ερυθρό Αστέρα στην μέση της σεζόν αναφέρθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβίας, τονίζοντας ότι και στην ΑΕΚ είχε αναλάβει στην μέση της χρονιάς και στο τέλος κατέκτησε το Basketball Champions League.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας, ενώ αναφορικά με αλλαγές στο ρόστερ τόνισε ότι πρώτα θα αξιολογηθούν όλοι και μετά θα σκεφτεί προσθαφαιρέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον «MaxBet radio»:

«Μου έτυχε ξανά να αναλάβω ομάδα στα μέσα της σεζόν. Αυτό έγινε στην ΑΕΚ, όπου στο τέλος κατακτήσαμε το Basketball Champions League. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει ένας προπονητής, είναι να αναφέρει πράγματα που δεν έχει η ομάδα, ως άλλοθι. Θα πρέπει να αναλύσω τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, για να παίξουμε καλά. Θα μου πάρει λίγο καιρό, αλλά με την εμπειρία μου μπορώ να το κάνω σε λίγο χρονικό διάστημα».

Για τη μέχρι τώρα εικόνα του Ερυθρού Αστέρα: «Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, τόσο του Ερυθρού Αστέρα, όσο και των υπόλοιπων ομάδων της Ευρωλίγκας. Είναι αδύνατο να είσαι σταθερός σε 90 παιχνίδια. Κάποια πράγματα μπορείς να τα προβλέψεις και άλλα να τα βελτιώνεις. Το παιχνίδι χτίζεται από την άμυνα και οι ήττες θα πρέπει να είναι διδακτικές».

Για το αν έχει σκεφτεί προσθήκες: «Κάναμε μεγάλη ανάλυση στην ομάδα και με εξέπληξε η υψηλού επιπέδου οργάνωσή της. Όλοι θέλουν την ευκαιρία τους. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς παίκτες και μπορεί να παίρνει βοήθεια από τους νεότερους. Θα προσπαθήσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους. Αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να βιαστώ με τις προσθήκες. Στην ΑΕΚ δεν έκανα αμέσως αλλαγές. Περίμεναν έναν μήνα και μετά έκανα τρεις αλλαγές, που οδήγησαν στην κατάκτηση του Basketball Champions League».

Για το ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας: «Οι στόχοι ορίστηκαν από τον πρόεδρο Νεμπόισα Τσόβιτς, πριν αναλάβω. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας. Πολλοί παίκτες έρχονται για την Ευρωλίγκα, καθώς θέλουν να βελτιωθούν. Ωστόσο, η επιτυχία της ομάδας βελτιώνει τον παίκτη και όχι οι ατομικές επιδόσεις».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…