Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Υπήρχε το «πρέπει», τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα”

“Υπήρχε το «πρέπει», τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα”

Ζιάγκος

Στο γεγονός ότι η σημερινή αναμέτρηση του Ρεθύμνου κόντρα στον Άρη ήταν η πρώτη για φέτος που υπήρχε το πρέπει για την ομάδα του εστίασε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στις δηλώσεις του, δίνοντας τα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη και τον χαρακτήρα που έδειξαν.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παίζαμε εντός έδρας απέναντι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους και δεύτερον γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κυριαρχούσε στον ψυχισμό και το μυαλό των παιδιών η έννοια του “πρέπει”.

Ήταν κάτι το οποίο ακόμα και εμείς, ως προπονητικό επιτελείο, δεν ήμασταν βέβαιοι για το ποια θα ήταν η αντίδραση και η διαχείριση αυτής της κατάστασης από πλευράς παικτών. Σε ένα κλειστό παιχνίδι και σε κρίσιμες στιγμές, όμως, τα παιδιά έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και τους το πιστώνουμε στο 100%.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα, η οποία εκφράζεται αγωνιστικά κυρίως μέσα από 3 καταστάσεις. Αυτές είναι το low post παιχνίδι, το pick & dive και το επιθετικό ριμπάουντ. Στο α’ ημίχρονο η αντίδραση μας και η συμπεριφορά μας η αμυντική δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Είχαμε δώσει ήδη 13 προσπάθειες στον Ντραγκίσεβιτς, μέσα από αυτές τις καταστάσεις που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί.

Η συμπεριφορά μας άλλαξε άρδην στο β’ ημίχρονο και αυτό αποτυπώνεται στα μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ και τη μόλις μία προσπάθεια του Ντραγκίσεβιτς. Ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος και προχωράμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…