Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος “Υπάρχει το πρέπει στο παιχνίδι με το Λαύριο”

“Υπάρχει το πρέπει στο παιχνίδι με το Λαύριο”

giorgos skaragigkas panionios

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Πανιωνίου Su Casa, Γιώργος Σκαραφίγκας, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην – εώς τώρα – θητεία του ως τώρα στον Ιστορικό, στον επικείμενο αγώνα με το Λαύριο, ενώ στάθηκε στην παρουσία του “κυανέρυθρου” κόσμου στο “Σοφία Μπεφόν”, επισημαίνοντας ότι “μπορεί να… δώσει φτερά” στην ομάδα μας!

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας εντάχθηκε στον Πανιώνιο Su Casa σε μια δύσκολη περίοδο, αναλαμβάνοντας το πόστο του Τεχνικού Συμβούλου, για να βοηθήσει με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του το προπονητικό επιτελείο.

Μάλιστα, έπεσε κατευθείαν στα… βαθιά, καθώς λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κάθισε στην άκρη του πάγκου για να καθοδηγήσει τον Πανιώνιο Su Casa στο – κομβικής σημασίας – αγώνα με το Ρέθυμνο, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να έρθει η πρώτη νίκη της φετινής σεζόν για τον Ιστορικό.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για την ένταξή του στον Πανιώνιο Su Casa , για τη “μάχη” που δίνει η ομάδα μας στην ΕΚΟ Basket League και για τον σημαντικό αγώνα με το Λαύριο το Σάββατο (16/11, 15:45), όπου η δυναμική παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη για να έρθει άλλη μια νίκη!

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ένταξή του στον Πανιώνιο Su Casa και τον ρόλο του ως Τεχνικός Συμβούλος…

“Σε επαγγελματικό επίπεδο είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω αυτό το πόστο. Το είχα ξανακάνει σε ερασιτεχνικό. Θεωρώ ότι όταν σε ζητά μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος να βοηθήσεις από οποιοδήποτε πόστο, είναι μια πολύ μεγάλη τιμή και δεν μπορείς να αρνηθείς. Από τη στιγμή που μπορούσα να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει… Την ώρα του αγώνα λειτουργώ λίγο παρορμητικά, αλλά νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το σταφ και ο ρόλος μου είναι καθαρά να βοηθήσω πρώτα το σταφ, μετά τους παίκτες και τη διοίκηση”.

Για τις διαφορές που βρήκε κατά την επιστροφή του στην Basket League, σε σχέση με την θητεία του στον πάγκο του Πανελευσινιακού τόνισε:

“Σίγουρα το επίπεδο αγωνιστικά έχει πέσει. Αυτό είναι φανερό από όλους. Θεωρώ ότι ρόλο παίζουν τα πιο χαμηλά μπάτζετ, γενικά από όλες τις ομάδες, τα έσοδά τους είναι περιορισμένα. Επικρατεί ακόμα η Basket League να έχει μια δυνατή τακτική κι ένα physical game και γι’ αυτό το λόγο οι Αμερικανοί χαμηλότερης ποιότητας δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην αρχή στις καταστάσεις. Το μόνο καλό που βλέπω για το πρωτάθλημα είναι η ανταγωνιστικότητά του κάθε αγωνιστική”.

Ο Πανιώνιος Su Casa σε έξι αγώνες ως τώρα στην EKO Basket League έχει δύο νίκες. Ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας;

“Η ομάδα χτίστηκε λίγο αργά. Έγινε μια ελλιπής προετοιμασία, είχε κάποια δύσκολα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ανάλογα. Στο ματς με το Ρέθυμνο που πήραμε το πρώτο… ντουζ, ήταν πιο πολύ άγνοια κινδύνου, η οποία με διέπει και σαν άνθρωπο… Εμπιστεύτηκα πιο πολύ τα παιδιά που ήταν από εδώ, που ξέρουν την κατάσταση, τον Καμπερίδη, τον Καμαριανό και κάποια άλλα παιδιά… Ανέβηκε λίγο η αυτοπεποίθησή τους, γιατί αυτό είναι το πιο σοβαρό όταν μια ομάδα χάνει κάποιους αγώνες. Προέρχονταν κι από ένα… ηλεκτροσόκ με τον Διαγόρα, που έπαιξε πολύ θετικό ρόλο. Κάναμε μια πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη στον Ηρακλή, αλλά ταυτόχρονα η ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και μπορεί να παίξει μπάσκετ. Βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυθεί κανείς. Η ομάδα το διάστημα που είμαι εγώ, δουλεύει πάρα πολύ καλά για το ρόστερ της. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση όπως βλέπω ότι ενισχύονται όλες οι ομάδες”.

Φυσικά σε πρώτο πλάνο είναι το κρίσιμο παιχνίδι με το Λαύριο στο “Σοφία Μπεφόν” (16/11, 15:45)… “Εγώ δε θα βάλω ταμπέλα στο Λαύριο, θα βάλω στο ματς, που είναι ένα ματς που “πρέπει”. Το θετικό με το Ρέθυμνο ήταν ότι έπρεπε να το πάρουμε και το καταφέραμε. Στο ματς που “πρέπει” παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και οι προσωπικότητες που έχουμε στην ομάδα. Δεν είναι ένα παιχνίδι που δεν έχεις να χάσεις τίποτα, έχεις να χάσεις πολλά. Σίγουρα όμως έχουμε κάποιες μέρες ώστε η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, κυρίως του προπονητή και να ξέρουμε τι πρέπει να διορθώσουμε από εδώ και πέρα και τι πρέπει να κρατάμε”.

Η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είναι πολύ σημαντική και ο Γιώργος Σκαραφίγκας εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να είναι στο πλευρό της ομάδας μας…

“Έχω ζήσει κατηφόρες στην έδρα του Πανιωνίου… Για το θέμα του κόσμου δεν έχω άποψη και δεν πρέπει… Το σίγουρο είναι ότι κάνει κακό στην ομάδα ό,τι κι αν λέμε. Είδα μια αντίδραση, θετική, όχι τόσο πολύ σαν παρουσία, αλλά σαν φιλοσοφία. Αν ο κόσμος έρθει να αγκαλιάσει την ομάδα, νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου με 1-2 καλά αποτελέσματα και θα βοηθήσει πολύ να γίνουν παιχνίδια από το παρελθόν.

Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη τον κόσμο τους, αλλά οι φίλαθλοι του Πανιωνίου είναι πολύ δυνατοί, γιατί τους έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και νομίζω ότι δίνουν το κάτι παραπάνω.

Αγωνιστήκαμε αρκετά… αντρίκεια σε αυτά τα δύο παιχνίδια (σ.σ. με Ρέθυμνο και Ηρακλή). Στο ματς με την ΑΕΚ χάσαμε νωρίς τον προσανατολισμό μας, όμως βγάλαμε μια αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο, η οποία για μένα είναι πολύ σημαντική σαν ομάδα, γιατί κρατηθήκαμε σαν ομάδα. Περνά στον αγωνιστικό χώρο ότι είμαστε ομάδα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε, απλώς ήταν ένα ματς που έπρεπε να γίνει όπως έγινε και ευτυχώς δε χάσαμε τίποτα”.

Όσο για τη συνεργασία του με τον προπονητή της ομάδας μας, Λίνο Γαβριήλ και το προπονητικό επιτελείο, σχολίασε:

“Είναι καθαρά επαγγελματικές, δεν είχαμε προσωπικές σχέσεις πριν. Τον Λίνο τον είχα αντίπαλο όταν ήμασταν στην Κύπρο, είχα μια καλή εικόνα στο κομμάτι της προπονητικής του και νομίζω ότι υπάρχει πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τα άλλα τα παιδιά, με τους φροντιστές, τους φυσιοθεραπευτές, τον γυμναστή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…