Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θέλουμε υπερβολικά τη νίκη με Ζαλγκίρις”

“Θέλουμε υπερβολικά τη νίκη με Ζαλγκίρις”

kemzura

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εναντίον της Ζαλγκίρις Κάουνας (15/1121:30), για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να τονίζει στις δηλώσεις του πως οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν πολύ τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Δεν έχουμε πολύ καλή παράδοση με την Ζαλγκίρις. Πρόκειται για μία ομάδα που μάχεται σκληρά επί 40 λεπτά. Πρέπει να έχουμε διάρκεια, να μην έχουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα όπως στα δύο προηγούμενα ματς. Απαιτείται συγκέντρωση για 40 λεπτά. Παράλληλα, θα πρέπει να κερδίσουμε την μάχη των ριμπάουντ, αλλά αυτό έχει να κάνει με την σκληράδα. Τα ριμπάουντ δείχνουν πόσο μαχητικός είσαι.

Όσον αφορά στην άμυνα, θα πρέπει να βγάλουμε την Ζαλγκίρις από τη ρουτίνα της, να δυσκολέψουμε τις επιθέσεις της που είναι καλά δομημένη. Έχει αρκετά… κρυφά plays για τους σκόρερ της και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.”

Για το επιθετικό κομμάτι, απάντησε:
“Είναι δύσκολο να κερδίσεις όταν έχεις βάλει 65 πόντους. Το επιθετικό κομμάτι θα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε μία άμυνα που προσαρμόζεται συνέχεια. Θα πρέπει να δημιουργούμε ο ένας για τον άλλον και να είμαστε επιθετικοί.”

Για την πίεση που υπάρχει από τις συνεχόμενες ήττες:
“Όταν χάνεις, πάντα υπάρχει πίεση ανεξαρτήτως αν αυτό συμβαίνει εντός ή εκτός έδρας. Είναι άσχημο το σερί μας, δεν θέλω να μείνουμε άσχημα στην ιστορία. Θέλουμε υπερβολικά τη νίκη και μια καλή εμφάνιση. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, δεν έχουν κάτι κακό να πω γι’ αυτούς. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν.”

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας:
“Οι συνθήκες οδήγησαν τον Κουζμίνσκας στην έξοδο. Ήταν περισσότερο δική του απόφαση, παρά δική μας. Ήρθε μία προσφορά από την Λοκομοτίβ και έκανε την επιλογή του.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …