Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να μη χαλάσει το μυαλό μας”

“Να μη χαλάσει το μυαλό μας”

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Ντιζόν (05/11, 21:30), για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να μιλάει σε δηλώσεις του για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα.

Αναλυτικά:
“Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Η JDA Dijon είναι η μόνη αήττητη στον όμιλο μας, έχει εξαιρετικό μομέντουμ και το επιβεβαιώνουν οι 6 συνεχόμενες νίκες που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά για μας θα είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλουμε να το προσεγγίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτό τον αγώνα”, είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο www.paokbc.gr . Στην αποστολή δεν συμμετέχει ο Γιάννης Χατζηνικόλας ο οποίος ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού και έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Καραμανώλης.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα πρόσωπα της Ντιζόν, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να τους προσέξουν ιδιαίτερα οι παίκτες του.
“Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση για όλα τα παιδιά, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε και ότι καλύτερο μπορούμε από τον αγώνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και υπομονή που είχαμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου, σωστές τοποθετήσεις και αποφάσεις και να μην χαλάσει το μυαλό μας αν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι. Η Dijon βασίζεται πολύ στην περιφέρεια. Έχει αθλητικούς ψηλούς, παίκτες που βγάζουν ενέργεια, αλλά η κινητήριος δύναμή τους είναι στην περιφέρεια, στους δημιουργικούς γκαρντ Holston και Julien και στον… εκτελεστή Sulaimon”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε μάλιστα στην αναφορά της για το παιχνίδι ότι… “ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 46ος απέναντι σε ομάδα από την Γαλλία. Ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα 45 παιχνίδια που προηγήθηκαν μετρά 26 νίκες και 19 ήττες, ενώ έχει αντιμετωπίσει 12 διαφορετικές ομάδες. Ξεκινώντας τη σεζόν 1975-76 όταν συνάντησε την πανίσχυρη -τότε- Le Mans, μέχρι και πέρσι, όταν αντιμετώπισε τη Nanterre, ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί συνολικά, 10 φορές με αντίπαλο τη Limoges, σε 8 συναντήσεις είχε αντίπαλο τη Villeurbanne και σε αλλες 6 τη Cholet.

Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ακόμη τις Antibes, Chalon, Gravelines, Les Havre, Mulhouse, Orthez και Roanne, ενώ η αυριανή αναμέτρηση θα είναι μόλις η πρώτη του απέναντι στη Dijon.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…