Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Η αυτοκριτική είναι υποχρέωση”

“Η αυτοκριτική είναι υποχρέωση”

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά την ήττα – αποκλεισμό από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Κώστας Χαραλαμπίδης, τόνισε η αυτοκριτική είναι υποχρέωση και μίλησε και για το ματς με την Μπρίντιζι.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση με τη Μπρίντιζι της οποίας τη φανέλα είχε φορέσει στο παρελθόν:

«Πέρασαν χρόνια από τότε… Αυτό που έχω στο μυαλό μου τώρα, είναι η αυριανή μας παρουσία, απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που έχει πολύ αθλητικούς παίκτες και παίζει ένα μπάσκετ, αρκετά ελκυστικό. Οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία που μας χαρακτήρισαν στους δύο πρώτους αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα για να μπορέσουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστική, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα».

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και αν έχει επηρεάσει την ομάδα:
«Η αυτοκριτική σε αυτήν την ομάδα, γενικά ως στάση ζωής, δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση. Έπρεπε να την κάνουμε. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και γιατί λειτουργήσαμε με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, η μοναδική οδός πιστοποίησης ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, είναι το γήπεδο και η εικόνα που θα πρέπει να παρουσιάσαμε αύριο, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα».

Για το τι έφταιξε για την εικόνα του ΠΑΟΚ με το Διαγόρα:

«Είναι θέματα αγωνιστικά που συζητήσαμε με τα παιδιά. Είδαμε βίντεο, αλλά πέρα από αυτό, προαπαιτούμενο γι’ αυτόν το σύλλογο, γι’ αυτούς τους παίκτες και για όποιον απαρτίζει αυτό το κλαμπ, είναι η διάθεση, η ενέργεια και η προσήλωση στο 100%, είτε αφορά αγώνες, είτε προπονήσεις, είτε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία αφορά την ομάδα».

Για αυτά που είπε στους παίκτες το βράδυ του Σαββάτου:

«Είπαμε πολλά που μένουν μέσα στα αποδυτήρια και στους παίκτες».

Για το αν ζήτησε ενίσχυση:

«Το έχω τονίσει αρκετές φορές. Οι παίκτες είναι αυτοί που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο γήπεδο και προπονούνται. Αγαπάω όλα τα παιδιά και τα στηρίζω. Αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας, η διοίκηση κάνει το παν για να μπορεί αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και θα δούμε, πως θα πορευτούμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, πως έχει η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο».

Για την έλλειψη διάθεσης που έκανε λόγο:

«Το μπάσκετ, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι ένα άθλημα ψυχολογίας, γιατί έχει πολλές τελικές ενέργειες. Όταν κάτι στραβώνει και δεν πάει όπως το είχες προγραμματίσει, είναι δύσκολο να επανέλθεις. Βέβαια, αυτός είναι ο μόνος τρόπος, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το κάνουμε. Σε αυτό το παιχνίδι, καθ’όλη τη διάρκεια του, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και αυτό, επέδρασε πάρα πολύ αρνητικά και στην ψυχολογία των παιδιών και στο πόσο μπορούμε να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Καμπερίδης διετίας στον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν, και προχώρησε σε μια πολύ…