Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαπέτρου:”Προφανώς κάτι κάνουμε λάθος, να μείνουμε ενωμένοι”

Παπαπέτρου:”Προφανώς κάτι κάνουμε λάθος, να μείνουμε ενωμένοι”

papapetrou

Την απογοήτευση του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα Βερολίνου εξέφρασε σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι προφανώς και κάτι πάει λάθος αλλά και ότι τέτοιες στιγμές πρέπει άπαντες να παραμένουν ενωμένοι.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Τα προσωπικά ρεκόρ είναι ωραία, αλλά όταν δεν κερδίζεις… Έφταιγαν αρκετά πράγματα. Παίζει ρόλο το πώς μπαίνουμε στο παιχνίδι. Με τον Προμηθέα κυνηγούσαμε στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Αυτά δεν αδικούν την προσπάθεια της άλλης ομάδας, αλλά αυτό έχει να κάνει με εμάς. Είναι δύσκολο να μιλάς για τακτικές και πλάνο. Όταν δέχεσαι 62 πόντους σε 21 λεπτά θα έπρεπε να είναι χειρότερα. Δεχτήκαμε πολλά πολύ εύκολα καλάθια είτε λόγω συγκέντρωσης, είτε για άλλους λόγους.

Είναι πολλά τα ματς που είχαμε την μπάλα στο τέλος και δεν κερδίσαμε. Όταν γίνεται συνήθεια κάτι πάει λάθος. Προφανώς κάτι κάνουμε λάθος. Πιστεύω πως το ματς δεν πρέπει να φτάνει εκεί. Όταν φτάνει εκεί στρίβεις το κέρμα. Πρέπει να συγχαρούμε και τους αντιπάλους που έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά αυτό δεν αναιρεί την προσπάθειά μας.

Είναι κουραστικό και δύσκολο. Το ξεχνάς εκείνη την ώρα, αλλά το νιώθεις μετά το ματς. Προφανώς θες να παίξεις όσο μπορείς εκείνη την ώρα, αλλά το νιώθεις μετά το τέλος του αγώνα. 

Είχαμε κλειστό ροτέισιον. Για να ανοίξει αυτό έπρεπε να έρθουν πράγματα και από άλλους. Αυτό είναι το λογικό και αυτό γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Επειδή υπάρχουν πολλά που λέγονται, το μόνο σίγουρο είναι πως πονάμε πιο πολύ απ’ ότι πιστεύει ο καθένας. Μακάρι να έβλεπε ο κόσμιος την προσπάθεια κάθε μέρα. Δεν είναι θέμα θέλησης, αλλά θέμα συγκέντρωσης. Δεν έχουμε πάρει κάποια αποτελέσματα. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Όταν σαν παίκτης δεν βρίσκεις την συγκέντρωσή σου, αυτό δεν κάνει με τον προπονητή. Όταν τρως 106 πόντους ξεπερνάει την τακτική αυτό.

Ο κόσμος μπορεί να έχει τη δική του άποψη. Πληρώνει και θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Εγώ καταθέτω την δική μου άποψη. Η δουλειά μου είναι να παίζω, να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Τέτοιες στιγμές πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Προφανώς δεν βγάζω κάποιον απέξω ούτε βγάζω ευθύνη. Είμαστε όλοι σε αυτό. Όλοι έχουμε ευθύνη προφανώς. Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να καταλαβαίνουμε πού αποδίδεται η μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά το πλάνο και την τακτική. Να πούμε ότι δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πικ εν ρολ και στο ποστ; Όταν βάζουμε λέι απ και σκοράρουν στο τρανζίσιον είναι θέμα προπονητή; Προφανώς δουλειά μας είναι να κρινόμαστε. Πρέπει να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή δεν είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…