Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι αριθμοί από το Ιωνικός Νίκαιας – Κολοσσός Ρόδου

Οι αριθμοί από το Ιωνικός Νίκαιας – Κολοσσός Ρόδου

esake ionikos kolossos

Ο Ιωνικός Νικαίας αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου (23/11, 15:45), για την 8η αγωνιστική της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να ανακοινώνει του αριθμούς του συγκεκριμένου αγώνα.

Αναλυτικά:
“Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες ο Ιωνικός Affidea υποχρεώθηκε σε ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα και έχει μπροστά του το Σάββατο, το παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels που μετά τις επιτυχίες του κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λάρισα.

Με αυτό το παιχνίδι θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην ΕΚΟ Basket League ωστόσο δεν θα είναι και το πρώτο μεταξύ τους αφού στις 2 Οκτωβρίου αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κολοσσός H Hotels έφυγε με τη νίκη από την Αθήνα με 79-73, χάρη στο επιμέρους 30-10 της τέταρτης περιόδου αφού στο 30′ το σκορ ήταν 63-49 υπέρ του Ιωνικού Affidea. Για τους νικητές ο Λασάνα Κρομά είχε 23 πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε 14 πόντους.

Ο Νίκος Βετούλας που καθοδηγεί τον Ιωνικό Affidea από τον πάγκο, άρχισε την περσινή σεζόν ως προπονητής του Κολοσσού H Hotels πριν λυθεί το συμβόλαιο του τον περασμένο Δεκέμβριο, για να ανοίξει ο δρόμος προς την πρώτη θητεία του στην ομάδα της Νίκαιας. Τις δύο ομάδες συνδέει και ο Γιάννης Δημάκος που αγωνίστηκε στον Κολοσσό H Hotels στην περασμένη περίοδο.

%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B5%CE%B5

 

ΙΩΝΙΚΟΣ AFFIDEA

*Ο Θωμάς Κώττας χρειάζεται εννιά πόντους για να φτάσει τους 300, ενώ με τρία εύστοχα δίποντα θα συμπληρώσει τα 100 στην παρουσία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Στα 39 του χρόνια ο Μάριος Μπατής είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντα στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα ενώ έχει μόλις δύο λάθη σε συνολικά

*Παρότι σημειώνει κατά μέσο όρο 6,3 περισσότερους πόντους στα εντός έδρας παιχνίδια από τα εκτός (82,3 έναντι 76), ο Ιωνικός Affidea εκτελεί από τη γραμμή του φάουλ ως γηπεδούχος, με ποσοστό κατά 11% χειρότερο από τα παιχνίδια που δίνει ως φιλοξενούμενος (70,8% έναντι 81,8%).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

*Το παιχνίδι του “Σοφία Μπεφόν” θα είναι το 150ό του Σταύρο Τουτζιαράκη στην ΕΚΟ Basket League ενώ χρειάζεται οχτώ ριμπάουντ για να φτάσει τα 500 στην κατηγορία.

*Ο κορυφαίος μπλοκέρ της περσινής ΕΚΟ Basket League Ντάνι Αγκμπελέσε δεν είχε ούτε μία τάπα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, όμως μοίρασε οχτώ στις τρεις τελευταίες.

*Ο Κολοσσός H Hotels έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στη λίγκα (42,44%) πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όμως είναι αξιοσημείωτο το ότι εκτελεί εξίσου αποτελεσματικά εντός και εκτός έδρας. Το ποσοστό του μάλιστα μακριά από τη Ρόδο είναι, έστω και λίγο, καλύτερο από εκείνο των εντός έδρας αγώνων (42,1% εντός και 43,1% εκτός έδρας).”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…