Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Ο Πελεκάνος “συνάντησε” τον Κόντο

Ο Πελεκάνος “συνάντησε” τον Κόντο

Pelekanos2411192

Σπουδαίο επίτευγμα πέτυχε στην χθεσινή αναμέτρηση του Ηφαίστου Λήμνου στην Λάρισα με την ομώνυμη ομάδα ο Μιχάλης Πελεκάνος καθώς “έπιασε” στην 14η θέση της λίστας συμμετοχών της Α1 τον Απόστολο Κοντό.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μένοντας για 8:08 στο παρκέ του κλειστού της Λάρισας στο ματς του Ηφαίστου με την τοπική ομάδα, ο Μιχάλης Πελεκάνος “έγραψε” την 416η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και με αυτήν σημείωσε ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού “έπιασε” στη 14η θέση της σχετικής λίστας, από καταβολής Α’ Εθνικής -από το 1963-64- έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Απόστολο Κόντο.

Κατά τα άλλα…

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τους οχτώ πόντους που σημείωσε χθες, ξεπέρασε τους 1.700 πόντους καριέρας σε 277 παιχνίδια στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Τζέρι Σμιθ, ο κορυφαίος της ομάδας της Λήμνου, με τους 17 πόντους του ξεπέρασε τους 400 πόντους Πρωταθλήματος. Έγινε μάλιστα μόλις ο 2ος στη διετή ιστορία της ομάδας του Ηφαίστου, μετά τον Σον Έβανς, που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

*Τα 100 ριμπάουντ συμπλήρωσε ο Κλιφ Χάμοντς με τα πέντε που είχε χθες. Χρειάστηκε 34 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

Από την πλευρά της Λάρισας…

*600 ασίστ καριέρας μετράει από χθες ο Νώντας Παπαντωνίου. Είχε τέσσερις κόντρα στον Ήφαιστο και έφτασε σε αυτήν την επίδοση, στο 265ο του παιχνίδι στην κατηγορία.

*Στο ντεμπούτο του με τη θεσσαλική ομάδα, ο Άντονι Χίκι με τους πέντε πόντους του ξεπέρασε τους 400 σε 41 συμμετοχές στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Τζεχάιβα Φλόιντ πέραν των 12 ριμπάουντ που μάζεψε, σταμάτησε τέσσερα σουτ αντιπάλων ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση κοψιμάτων. Τόσα είχε ο Τζαμάλ Τζόουνς στο ματς του Ιωνικού Affidea με τη Λάρισα στην 5η αγωνιστική.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η Λάρισα κατέφυγε σε μεγάλο βαθμό στα τρίποντα για να βρει λύσεις, εκτελώντας 40 φορές από τα 6,75. Είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη φετινή επίδοση -36 είχε ο Προμηθέας στο παιχνίδι με το Περιστέρι Winmasters- αλλά και η μεγαλύτερη των τελευταίων 2,5 χρόνων αφού το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε 43 προσπάθειες για τρίποντο στο ματς της Ρόδου της σεζόν 2016-17.

Τα 40 σουτ τριών πόντων της θεσσαλικής ομάδας έκαναν 10 τις επιδόσεις 40+ στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Κορυφαία παραμένει από τις 29 Μαίου 2001 εκείνη των 44 που είχε η Δάφνη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (77-87).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Οι διαιτητές σφύριξαν σωστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο Κούρο Σεγκούρα στις δηλώσεις του ήταν λιτός και περιεκτικός έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη …