Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 85-82

Μπαγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 85-82

maodo lo fc bayern munich eb19

Την έκτη ήττα του στην φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακός, χάνοντας από την Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία με σκορ 85-82, σε ένα παιχνίδι που είχε πάρει διαφορά μέχρι και 12 πόντων, αλλά στο τέλος έχασε χάρη στην ευστοχία του Λο. Με αυτή  την ήττα το ρεκόρ των ερυθρόλευκων έπεσε στο 3-6 ενώ το αντίστοιχο των Γερμανών έγινε 4-5.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και με δύο καλάθια από Παπανικολάου και Πρίντεζη έκαναν το 0-4. Η Μπάγερν αντέδρασε και με δικό τους σερί 6-0 έκαναν το 6-4 για να ισοφαρίσει ο Παπανικολάου στο 4’30”. Στην συνέχεια η γερμανική ομάδα με όπλο την άμυνα της που οδήγησε σε λάθη τους ερυθρόλευκους έκανε ένα 11-0 παίρνοντας διαφορά 11 πόντων 3 λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου (17-6). Τέλος στο σερί των γηπεδούχων έβαλε ο Παπανικολάου με βολές και στην συνέχεια εύστοχο δίποντο μειώνοντας στους 8 (17-9), με τους Πειραιώτες να μειώνουν στους 6 στο φινάλε του δεκαλέπτου (23-17).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μείωσε γρήγορα στους τρεις (23-20) με τρίποντο του Πολ με τον Μονρό να απαντάει με καλάθι και φάουλ (26-20). Στην συνέχεια ήταν σειρά του Ρότσεστι να βγει μπροστά επιθετικά για τους φιλοξενούμενους με 9 πόντους που κράτησαν τον Ολυμπιακό στο σκορ με τον Μιλουτίνοφ να μειώνει στο καλάθι (33-31) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις για να παραμείνουν μπροστά στο σκορ με τον Σπανούλη να μειώνει στον πόντο με εύστοχο τρίποντο 2’30” , και να δίνει προβάδισμα στους ερυθρόλευκους 2 λεπτά πριν την ανάπαυλα, ενώ το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 43-44.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι με τους Μπόλντγουιν και Πρίντεζη ανέβασαν την διαφορά στους 5 (43-48) και εν συνεχεία ο Παπανικολάου ευστόχησε σε τρίποντο για το 45-51. Οι παίκτες του Κεμζούρα ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα οδηγώντας σε λάθη τους γηπεδούχους για να πάρουν διψήφια διαφορά με τον Μιλουτίνοφ πέντε λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου (49-59). Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8 (55-63).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την διαφορά στους 12 με καλάθι του Πρίντεζη και βολές του Ρούμπιτ με τους γηπεδούχους να απαντούν με τρίποντο του Λούτσιτς. Η Μπάγερν μείωσε στους 4 με τον Μπαρτέλ (65-69) 5 λεπτά πριν αναγκάζοντας τον κόουτς Κεμζούρα να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά το τάιμ άουτ ο Πρίντεζης ανέβασε και πάλι την διαφορά στους 6 για να μειώσει στον πόντο με τον Μπαρτέλ να ευστοχεί σε τρίποντο και τον Λούτσιτς για δύο (72-71). Στο φινάλε οι και οι δύο ομάδες παίξανε με πολύ πάθος για την νίκη, με τον Λο να μιλάει στο τελευταίο δίλεπτο με 8 σερί πόντους (2 τρίποντα, 1 δίποντο) χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του με το 85-82.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-44, 55-63, 85-82

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…