Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η Ντιζόν “μέσα” από τον ΠΑΟΚ!

Η Ντιζόν “μέσα” από τον ΠΑΟΚ!

holston ijon

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Ντιζόν (05/1121:30), για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, με την “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ να παρουσιάζει το προφίλ της Ντιζόν σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Στη Γαλλία, με αντίπαλο την JDA Dijon δοκιμάζεται σήμερα ο ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της regular season του Basketball Champions League (21:30, ΕΡΤSPORTS).

Η Jean d’Arc Dijon Basket ιδρύθηκε το 1880 και οφείλει το όνομα της στην Ιωάννα της Λωραίνης. Αγωνίζεται συνεχώς στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος από τη σεζόν 2011-2012 και έπειτα, ενώ μετράει δύο κατακτήσεις Κυπέλλου Γαλλίας το 1993 και το 2006.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου, έχοντας νικήσει στην έδρα της τις Falco Szombathely (87-68) και Brindisi (95-79) και εκτός έδρας τη Neptunas (75-89).Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η Dijon έχει την 3η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, καθώς σημειώνει 90.3 πόντους ανά αγώνα.

Όσον αφορά το γαλλικό πρωτάθλημα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι στην 4η θέση με ρεκόρ 6-1, έχοντας χάσει μόνο από την ASVEL Villeurbanne, η οποία αγωνίζεται στην Euroleague.

Στον πάγκο της ομάδας είναι από το καλοκαίρι του 2015 ο Laurent Legname, με τον 42χρονο προπονητή να έχει διατελέσει στο παρελθόν και μέλος των προπονητικών επιτελείων των μικρών εθνικών ομάδων της Γαλλίας.

Στο παρκέ ξεχωρίζει είναι ο Αμερικανός guard David Holston, o οποίος μπορεί να μη… γεμίζει το μάτι, καθώς το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 167 εκατοστά, αλλά είναι ο “εγκέφαλος” της ομάδας με 14 πόντους και 8.3 ασίστ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα ο Rasheed Wesley Sulaimon πετυχαίνει 18 πόντους ανά αγώνα στις δύο πρώτες συμμετοχές του στο Basketball Champions League. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ο Axel Julien, ο οποίος πετυχαίνει 13.8 πόντους ανά αγώνα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…