Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Έτσι μπαίνει στον… χάρτη ο Κεμζούρα

Έτσι μπαίνει στον… χάρτη ο Κεμζούρα

mesina pitino kemzura kurtinaitis laso

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μιλάμε με όποιον μπορεί να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε την αλήθεια. Όσον αφορά στον Κεστούτις Κεμζούρα, δεν υπήρξε ένας άνθρωπος από το κλαμπ του Ολυμπιακού, αλλά και προπονητής που να μην έχει σχέση με τους «ερυθρόλευκους», που να μην μας είπε ότι είναι… κανονικός κόουτς. Ο Λιθουανός… υπάρχει ως προπονητής, το ζήτημα είναι αν το… μπόι του φτάνει για να υπολογίζεται ως τεχνικός υψηλού επιπέδου στην Ευρωλίγκα.

Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα, ούτε έχει σημασία η δική μας άποψη, ή ακόμα κι η δική σας. Άλλωστε, καθένας κρίνει, είτε γνωρίζει, είτε όχι, αν και σε έναν άλλο πλανήτη, η γνώμη θα προϋπόθετε γνώση. Ο Κεμζούρα έχει την ευκαιρία του να αποδείξει ότι δικαιωματικά είναι στο γκρουπ των «μεγάλων», αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω από μια νίκη στο Βερολίνο.

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, στις 6 Δεκεμβρίου παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκάλης», έξι μέρες μετά πηγαίνει στη Μαρδίτη για να συναντήσει τη Ρεάλ και κλείνει την τετράδα των αγώνων φιλοξενώντας τη Χίμκι (18 Δεκεμβρίου). Με δύο νίκες ο Κεμζούρα κάνει τα πιο… ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής του, έχοντας μπει στο κλαμπ των «μεγάλων», κρατώντας τον Ολυμπιακό «ζωντανό» για την πρόκριση στην 8άδα.

Είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς και οι αντίπαλοι δεν είναι… της πλάκας, αλλά κι οι προπονητές που θα αντιμετωπίσει είναι πρώτης διαλογής (ενδεχομένως ίσως να χωρά συζήτηση για τον Ρίμας Κουρτινάιτις, σε καμία περίπτωση όμως για Έτορε Μεσίνα, Ρικ Πιτίνο και Πάμπλο Λάσο), άρα με 50% επιτυχία παίρνει… κάρτα εισόδου.

Είναι πρόδηλο πως ό,τι παραπάνω πετύχει τον απογειώνει, ενώ αντίθετα αν δεν κατορθώσει να πάρει κάτι από αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις, η… γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα… κάτσει βαριά. Αλλά δεν είναι κάτι που μόνο αυτός θα βιώσει. Αν θέλεις να ανήκεις στους «μεγάλους» πρέπει να πετύχεις και… μεγάλες νίκες, διαφορετικά το κλαμπ δεν θα ήταν κλειστό, θα αριθμούσε εκατοντάδες μέλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…