Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική Γυναικών: Συνεργασία με τη διατροφολόγο Ευγενία Ηλιάδου

Εθνική Γυναικών: Συνεργασία με τη διατροφολόγο Ευγενία Ηλιάδου

cc37ff97c90a425f0f26592abb6d533f XL

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, κα Ευγενία Ηλιάδου. Η κυρία Ηλιάδου είχε την πρώτη της γνωριμία με τις παίκτριες της ομάδας.

Αναλυτικά:

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τη συνεργασία της Εθνικής Γυναικών με την κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, κα. Ευγενία Ηλιάδου.

Θα έχει την ευθύνη για τη διατροφική υποστήριξη της Εθνικής Γυναικών με συγκεκριμένα προγράμματα, παρακολούθηση και συμβουλές προς τις αθλήτριες. Σήμερα μάλιστα είχε και την πρώτη γνωριμία με τις παίκτριες της Ομάδας.

Η Ευγενία Ηλιάδου, αποφοίτησε το 2003 από το Πανεπιστήμιο του John Moores του Λίβερπουλ, Bsc (Hons) Nutrition. Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο της διατροφής την οδήγησε να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία, όπου και κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Msc Nutrition & Dietetics. Επίσης έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό δίπλωμα ‘Αθλητική Διατροφή’ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η κυρία Ηλιάδου απέκτησε την εργασιακή της εμπειρία σε νοσοκομειακά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασίλειου, όπως το Harefield Hospital of London, Royal Brompton Hospital of London, Women’s Hospital of Liverpool, Dr Gray’s Hospital του Elgin της Σκωτίας, Primary care Trust of Birmingham κ.α.

Είναι μέλος του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου (British Dietetic Association), του Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ηealth Professions Council, UK), του Πανελλήνιου Διαιτολογικού Συλλόγου αποφοίτων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής διατροφής και μεταβολισμού (European Society of Parenteral & Enteral Nutrition) www.espen.org.

Κατέχει επαγγελματική εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία) και την παχυσαρκία, από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Ηνωμένου Βασιλείου (Master Practitioner in Eating Disorders from National Centre of Eating Disorders, www.eating-disorders.org.uk).

Η επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε σε γνωστό βαριατρικό κέντρο της Αθήνας, όπου διετέλεσε υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος. Από το 2010 είναι Προϊσταμένη Διαιτολογικού Τμήματος Ιδιωτικής Κλινικής, ενώ παράλληλα διατηρεί το ιδιωτικό διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ελληνικού στα Νότια Προάστια, πλησίον του Μετρό ‘Ελληνικό’ www.dietinfo.gr/map”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…