Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Δύο «μεταγραφές» παίζουν αύριο στο ΣΕΦ

Δύο «μεταγραφές» παίζουν αύριο στο ΣΕΦ

papanikolaou rochestie

Η φετινή χρονιά είναι -εκτός από δύσκολη- παράξενη, καθώς ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει το αριθμητικό πρόβλημα που έχει, δίχως να αυξήσει τα πρόσωπα. Δεν μπορεί να έχει πάνω από 12-13 (με 13ο τον Ποκουσέφσκι) παίκτες, γιατί απλά δεν έχει τρόπο να τους κρατά σε ετοιμότητα, καθώς δεν υπάρχουν αγώνες εσωτερικών διοργανώσεων. Ως εκ τούτου χρειάζεται να βρει λύσεις εκ των ενόντων, αρχής γενομένης από αύριο. Ο Κεμζούρα έχει στραμμένο το βλέμμα του σε δύο παίκτες.

Περιμένει από τον Κώστα Παπανικολάου να προσφέρει ενέργεια στην άμυνα. Ο «Παπ» έλειψε πολύ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές βραδιές από τον Ολυμπιακό κι η απουσία του συνοδεύτηκε από ισάριθμες ήττες. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης έδειξε κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι ήταν καλός και στην επίθεση.
Βεβαίως, ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλότερος, αν μιλάμε για την ενέργεια και την ποιότητα που βγάζει η Ζαλγκίρις, αλλά όπως και να ‘χει ο Παπανικολάου είναι πάντα χρήσιμος στην άμυνα και στις καλές του βραδιές είναι καθοριστικός και στην επίθεση. Σε κάθε περίπτωση, με την παρουσία του ανοίγει το ρόστερ κι ο κόους Κεμζούρα έχει άλλη μια λύση.

Περιμένει από τον Τέιλορ Ρότσεστι να προσδώσει ποιότητα, που λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έχει όλα τα στοιχεία, αλλά του λείπει ο ρυθμός. Κόντρα στον Ιωνικό έκανε σπουδαία πράγματα, αλλά -είπαμε- διαφορετικό να παίζεις στην Ευρωλίγκα. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι σύντομα ο έμπειρος πόιντ γκαρντ θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και θα βοηθήσει σημαντικά στο να ανεβεί η παραγωγικότητα και να μοιραστούν χρόνοι και ρόλοι στην περιφέρεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο κι η νίκη είναι αυτοσκοπός στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Παράλληλα, όμως, βλέπουν και θετικά μηνύματα, όπως η σταθερά καλή απόδοση του Πολ, ο οποίος δείχνει ότι θα δικαιώσει την ομάδα του λιμανιού για την επιλογή της, αλλά και τα πολλά και καλά στοιχεία, που δείχνει ο Πάντερ.
Βεβαίως, όλα αυτά έχουν περιορισμένη αξία, αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό κι αύριο είναι προαπαιτούμενο η νίκη, έστω και μ’ έναν πόντο. Διόλου εύκολη υπόθεση, καθώς -εκτός των άλλων- η Ζαλγκίρις είναι ο… κακός δαίμονας των «κόκκινων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…