Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Διπλή, ιστορική προσπέραση του Προμηθέα

Διπλή, ιστορική προσπέραση του Προμηθέα

Promitheas0310192

Με άνοδο στις λίστες με τις νίκες στην πρώτη εθνική κατηγορία συνοδεύτηκε η νίκη του Προμηθέα κόντρα στο Περιστέρι, καθώς έφτασε τις 55 νίκες προσπερνώντας τον Μακεδονικό και τη Δάφνη. Παράλληλα, 6ος ριμπάουντερ στην ιστορία της basket league έγινε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος φτάνοντας τα 1151 προσπερνώντας τον Γιώργο Καράγκουτη (1149).

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Πήρε το ντέρμπι με το Περιστέρι Winmasters και παράλληλα κέρδισε δύο θέσεις στις ιστορικές λίστες της ΕΚΟ Basket League και της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Προμηθέας άφησε πίσω του με την 55η νίκη του τόσο τον Μακεδονικό όσο και τη Δάφνη.

Η αχαϊκή ομάδα έφτασε τις 55 νίκες σε σύνολο 102 αγώνων και άφησε πίσω του τον Μακεδονικό που είχε 54 νίκες σε 159 αγώνες και τη Δάφνη που είχε 54 νίκες σε 195 αγώνες. Ο Προμηθέας ανέβηκε χθες στην 25η της σχετικής λίστας στα χρόνια της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και στη 18η εκείνης της ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93).

*Ο Προμηθέας κατάφερε να νικήσει παρότι είχε μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, τον Τζέραλντ Ρόμπινσον που σημείωσε 16 πόντους στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα. Έτσι η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε τη σχετική, χαμηλότερη φετινή επίδοση αφού έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν ο Ηρακλή στην 1η, το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 1η και στην 3η και το Λαύριο Megabolt στην 5η αγωνιστική. Σε αντίθεση με αυτούς όμως, ο Προμηθέας πήρε τη νίκη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Ολεξάντερ Λίποβι που συμπλήρωσε 100 παιχνίδι στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Ουκρανός που έκανε ντεμπούτο στις 8 Οκτωβρίου 2016 (Άρης-Τρίκαλα 75-66), έγινε ο 71ος ξένος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος από την περίοδο 1988-89 όταν και οι ομάδες απέκτησαν δικαίωμα χρησιμοποίησης ξένων παικτών.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης έφτασε τα 200 επιθετικά ριμπάουντ σε 223 παιχνίδια στην ΕΚΟ Basket League.

*Με το μοναδικό τρίποντο του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Λάνγκστον Χολ έφτασε τα 92 με τον Προμηθέα και προσπερνώντας τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 91 στη διετία 2016-18 έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της Πάτρας.

Ο Βασιλόπουλος 6ος αμυντικός ριμπάουντερ

Μία ακόμη θέση στη λίστα των κορυφαίων αμυντικών ριμπάουντερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, κέρδισε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ είχε τρία στο χθεσινό παιχνίδι της Πάτρας, έφτασε τα 1.151 και άφησε πίσω του τον Γιώργο Καράγκουτη (1.149). Ακόμη ο Βασιλόπουλος…

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, έφτασε τα 332 κλεψίματα, ξεπέρασε τον Ρόντρικ Μπλέικνι που είχε 331 και έφτασε τον Νικ Καλάθη στη 13η θέση της σχετικής λίστας.

*Με τις τρεις ασίστ του, έφτασε τις 103 με το Περιστέρι Winmasters και ανέβηκε στη 16η θέση της λίστας των “κυανοκίτρινων”, προσπερνώντας τον Γιώργο Μακαρά που είχε 100 στην πενταετία 1992-97.

*Ακόμη χθες, ο Βασίλης Ξανθόπουλος πραγματοποίησε την 408η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και έφτασε στη 17η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής, τον Δημήτρη Φωσσέ και τον Μηνά Γκέκο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Κασελάκης: «Πρέπει να απολαύσουμε το Final 4 και να παίξουμε σκληρά»

Στη σημασία της πρόκρισης του Περιστεριού στο Final Fur του BCL αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασε…