Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Χαραλαμπίδης:”Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών”

Χαραλαμπίδης:”Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών”

Με νίκη στο ντεμπούτο του στον ρόλο του πρώτου προπονητή του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, και σε δηλώσεις του μετά την λήξη του σημερινού αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια τους.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, που έκαναν μια εκπληκτική προσπάθεια, ε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Πάλεψαν στο 100%. Θέλω να τους συγχαρώ και αυτό που τους είπα, είναι ότι είμαι περήφανος για την εικόνα που έδειξαν, τη θέληση και την αποφασιστικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Η αλλαγή προπονητή, λειτούργησε προς το καλύτερο, κάναμε μια νίκη, αλλά έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε ακατάπαυστα την προσπάθεια, μέχρι να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Θα ήθελα να πω ότι για μένα ήταν μια καινούργια προσωπική εμπειρία. Νομίζω ότι με τη βοήθεια των παιδιών και τη στήριξη του κόσμου κάναμε μια πολύ καλή αρχή και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αυτό το τμήμα, χρειάζεται στήριξη από όλους, μέσα και έξω από την ομάδα. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση που ζούμε, αλλά δεν περισσεύει κανένας. Όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά στο τμήμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσου με στήριξαν τι τελευταίες ημέρες, με τα καλά τους λόγια. Το κλαμπ είναι πολύ μεγάλο για να μιζεριάζουμε και θέλω να συσπειρώσουμε όλοι για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Για το αν νιώθει έτοιμος: «Και νιώθω και είμαι έτοιμος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο…»

Για το τι άλλαξε σε αυτές τις δύο ημέρες: «Το πρώτο στοιχείο, ήταν να αλλάξουν την ψυχολογία. Είχαμε μόλις δύο μέρες και δεν ήταν εύκολο. Είναι δύσκολο να αλλάξεις το τσιπάκι ένας παίκτης, από ένα χαμένο αγώνα να πάει σε μια τέτοια εμφάνιση. Αυτό που μπόρεσα να κάνω επειδή, έζησα την ομάδα από την έναρξη, ήταν να προσθέσω ίσως κάποια στοιχεία που θεωρούσα εγώ ότι έλειπαν. Ίσως με τον τρόπο μου και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, απελευθερώσουμε κάποια παιδιά που ήταν σφιγμένα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και για μένα ήταν εκπληκτικό το πόσο αφομοίωσαν τα παιδιά, τα λίγα πράγματα που αλλάξαμε».

Για την καλύτερη εικόνα που παρουσίασαν οι δύο άσσοι: «Αυτό που ζήτησα, ήταν η διαρκής κίνηση της μπάλας και διαρκής κίνηση των ίδιων των παικτών. Παίξαμε κοντά στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, χωρίς να έχουμε εκπληκτική λειτουργία, όπως τη θέλω εγώ, αλλά βάλαμε 94 πόντους και παίξαμε στα όρια μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για το αν ο Λιούις θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση: «Όλα τα παιδιά, θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί με 15 άτομα, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, τι χρειάζεται ο καθένας. Με αυτήν την εμπειρία που έχω πλέον, είναι καλύτερο να είσαι μέσα από το να είσαι έξω… Η απελευθέρωση έχει να κάνει με το ότι αγωνιστικά, ζητώντας από τα παιδιά να γυρνούν τα μπάλα, θα έρχονται και οι επιλογές που τους πρέπει».

Για το πόσο εύκολο ήταν να δεχτεί την πρόταση για να αναλάβει ως προπονητής: «Νιώθω πανέτοιμος. Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, έχω άποψη και φιλοσοφία για το μπάσκετ. Ξέρω τι χρειάζεται αυτή η ομάδα, την έχω ζήσει πολλά χρόνια. Και το σταφ, στάθηκε δίπλα μου. Ήμασταν 4 άνθρωποι και αυτό το διήμερο το κάναμε μαζί με τον Καραΐσκο. Όλοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και μας έδωσαν τη θετική τους ενέργεια».

Για τους άξονες που κινήθηκαν για το σημερινό παιχνίδι: «Είχαμε αρκετούς άξονες που στηριχθήκαμε. Είχαμε και άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά στο έπακρο. Αν και σκοράραμε σχεδόν 50 πόντους στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό. Τα παιδιά τη μάτσαραν αυτήν τη σκληρότητα».

Για το αν χρειάζεται κάτι παραπάνω από πρόσωπα: «Αυτό που χρειάζεται περισσότερο από τα πρόσωπα αυτήν τη στιγμή, είναι η στήριξη και η συμπαράσταση όλων. Αυτήν τη στιγμή, νιώθω ότι έχω τους καλύτερους παίκτες. Δε σκέφτομαι αλλαγές ή οτιδήποτε, γιατί γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει στο τμήμα. Αυτό που με απασχολεί, είναι το πώς θα λειτουργούμε αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο. Αγαπώ όλους τους παίκτες μου, τους στηρίζω και θέλω να συνεχίσουμε την εικόνα που είχαμε σήμερα στο γήπεδο».

Για τα παιχνίδια στην Ευρώπη: «Η ομάδα χρειάζεται διαχείριση παικτών και αγώνων. Τη Δευτέρα θα πάμε στη Γαλλία, θέλω να συζητήσω και με τα παιδιά και με τη διοίκηση. Είναι αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να πηγαίνει πουθενά για να χάνει. Χρειάζεται διαχείριση όμως, για το στόχο που είναι στην Ελλάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…