Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ζητούνται Έλληνες μπασκετμπολίστες, πληροφορίες ενταύθα

Ζητούνται Έλληνες μπασκετμπολίστες, πληροφορίες ενταύθα

pedoulakis kemzoura player

Είναι εύκολη (και κυρίως) ανέξοδη η κριτική μέσα από ΜΚΔ, ή από ραδιοφωνικές εκπομπές με ανοιχτά μικρόφωνα στο κοινό. Βγαίνει καθένας, που κρύβει μέσα του έναν προπονητή και κατακεραυνώνει διοικήσεις και κόουτς, γιατί «άφησαν γυμνή την ομάδα». Έχει και σταθερή άποψη: «Να πάρει παίκτες»! Κι επειδή τη διαφορά την κάνουν οι γηγενείς «να πάρει Έλληνες παίκτες». Όποτε χάνει ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός το ακούμε και θα το ακούμε.

Αλήθεια, υπάρχουν Έλληνες παίκτες στην αγορά; Υπάρχει κάποιος διαθέσιμος, για τον οποίο δεν κινήθηκαν οι «αιώνιοι»; Υπάρχουν πόροι που δεν αξιοποιήθηκαν; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: ΟΧΙ, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει ούτε ένας, ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στο ρόστερ των δύο εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα.

Εύκολη απάντηση είναι ο Κώστας Σλούκας, αλλά μόνο όσοι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πιστεύουν ότι ο διεθνής πόιντ γκαρντ θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Είναι σαν τον Νίκο Ζήση, για τον οποίο την πρώτη φορά που διάβασα (από ανταγωνιστή συνάδελφο) ότι θα επιστρέψει, ήταν η χρονιά του σκύλου στο κινέζικο ωροσκόπιο. Από τότε, ο σκύλος πέθανε, αλλά ο Ζήσης γυρίζει μόνο για διακοπές στην Ελλάδα.

Δηλαδή, πιστεύετε ειλικρινά ότι υπάρχει παίκτης που θα αφήσει τα… λεφτά στην τράπεζα, από Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, για να έρθει στην Ελλάδα, να μπλέξει με τους τρελούς, να μην μπορεί να πιεί καφέ στη μισή Αθήνα, να μην μπορεί να κάνει ανάρτηση στα δικά του social, γιατί μπορεί κάποιος να του τα… χώσει, να παίρνει χρήματα με χρονοκαθυστέρηση και να έχει και την εφορία στην πλάτη του; Δεν ζητάμε παίκτη, μαλάκα ψάχνουμε.

Επίσης, θεωρείτε πως θα υπήρχε ο… νέος Σπανούλης, ο… νέος Διαμαντίδης κι ο Κεμζούρα θα έψαχνε τον Μπόλντγουιν, ο Πεδουλάκης τον Μπράουν και πάει λέγοντας. Θεωρείτε ότι θα υπήρχε παίκτης για τον οποίο οι πρόεδροι των δύο ομάδων δεν θα χρειάζονταν να πληρώνουν εισιτήρια, δεν θα χρειάζονταν να ρισκάρουν με την επένδυση (πόσοι ήρθαν και δεν μπήκαν στους ρυθμούς της ζωής μας;), θα γίνονταν άμεσα ίνδαλμα και θα προτιμούσαν να ψαρεύουν σε αγεωγράφητα νερά;

Δεν υπάρχουν παίκτες κι όσοι υπάρχουν βρίσκονται στα ρόστερ των δύο ομάδων. Κι επειδή πολλοί ευφυέστεροι ημών πετάνε κατά καιρούς την ατάκα «ο Βασιλακόπουλος φταίει που δεν παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός» η απάντηση είναι «όχι, δεν φταίει γι’ αυτό ο Βασιλακόπουλος. Φταίει που δεν έχουν λύσεις ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός».

Όταν το μπάσκετ (πάλι επί ημερών του) βρίσκονταν σε άνθηση στη χώρα, έβγαιναν παίκτες από το Περιστέρι, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, από παντού. Όμως αυτό το μπάσκετ είχε την τύχη του… σκύλου, που γράψαμε παραπάνω. Η διοίκηση γέρασε, έπαψε να ασχολείται, αφιερώθηκε στον αγώνα διατήρησης της καρέκλας, άφησε τις ομάδες να παρακμάσουν, έδιωξε σοβαρούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η εδώ και χρόνια άθλια εικόνα της Εθνικής ομάδας.

Όσοι επικεντρώνεστε στο ποιος θα νικήσει στο μεταξύ σας ντέρμπι, αδιαφορώντας αν αυτό βοηθά το άθλημα στη χώρα, αν γίνεται με συνθήκες δικαιοπραξίας, αν γίνεται μέσα από μια ορθή διαδικασία, απολαύστε τις ευρωπαϊκές σφαλιάρες και συνεχίστε να λέτε «εγώ είχα συνηθίσει την ομάδα στα φάιναλ φορ». Κι επειδή είσαστε καλύτεροι προπονητές / παράγοντες / δημοσιογράφοι / ατζέντηδες, βρείτε Έλληνες παίκτες να πλουτίσετε κιόλας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…