Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ξέραμε ότι θα είναι πρόβλημα τα ριμπάουντ με την άμυνα με αλλαγές”

“Ξέραμε ότι θα είναι πρόβλημα τα ριμπάουντ με την άμυνα με αλλαγές”

vovoras

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εκτός έδρας από την Κίμκι με 10386, για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με τον Γιώργο Βόβορα να μιλάει για την τεχνική ποινή στον Αργύρη Πεδουλάκη, την ομάδα της Κίμκι αλλά και τα ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνδρομητικό κανάλι:
“Η Kίμκι έχει εξαιρετικό επιθετικό ταλέντο. Είναι στις δυο – τρεις κορυφαίες ομάδες στα τρίποντα. Θέλαμε να το αποφύγουμε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 50 πόντους. Όμως, ήμασταν συγκεντρωμένοι, πήραμε καλές επιλογές και είχαμε τον έλεγχο. Στο δεύτερο μέρος πήραμε βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Η Kίμκι βρήκε ελεύθερα σουτ και αυτοπεποίθηση. Δεχθήκαμε τρίποντα και χάσαμε τα ριμπάουντ. Δεν μπορούμε έτσι να κερδίσουμε ένα εκτός έδρας ματς. Για να κερδίσεις εκτός έδρας πρέπει να είσαι 40′ συγκεντρωμένος. Εμείς δεν ήμασταν.

Kάναμε κάποιες βιαστικές επιλογές και δώσαμε στη Kίμκι ελεύθερα σουτ. Στο πρώτο μέρος είχαμε τον ρυθμό. Έβαζαν δύσκολα σουτ. Παίζαμε σωστά. Κάναμε τακτικά λάθη και στις δύο πλευρές του γηπέδου και χάναμε και τα ριμπάουντ. Δεν θέλω να αναφερθώ στη διαιτησία. Όμως, επειδή ήμουν μπροστά, ο κόουτς δεν είπε τίποτα στους διαιτητές.

Το γνωρίζαμε από πριν ότι θα είναι το Νο. 1 στοιχείο. Μιλήσαμε γι’ αυτό. Είναι μια ομαδική δουλειά. Ξέραμε πως θα υπάρχει πρόβλημα, όταν παίζουμε άμυνα με αλλαγές. Έχουμε θέμα που πρέπει να λυθεί. Το συζητάμε κάθε εβδομάδα. Είναι περισσότερο στο μυαλό μας, να είμαστε πιο επιθετικοί.

Πρέπει να είμαστε πιστοί για 40′ στο πλάνο μας, για να κερδίζουμε στην Euroleague. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, ειδικά εκτός έδρας. Πρέπει να διορθώσουμε τα κενά μας διαστήματα. Αν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο θα μπορέσουμε να κάνουμε τις νίκες.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…