Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Η τρανζίσιον άμυνα κλειδί του ματς”

“Η τρανζίσιον άμυνα κλειδί του ματς”

kemzura e1560864981758

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Κεστούτις Κεμζούρα κατά την αναχώρηση της ομάδας τόνισε ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και ότι η τρανζίσιον άμυνα θα είναι από τα κλειδιά της αναμέτρησης στη Βιτόρια.

“η Bιτόρια αποτελεί πάντα ένα από τα δυσκολότερα μέρη για να παίξει κανείς. Πρόκειται για σκληρή έδρα, έχουν ισορροπημένη ομάδα και παίζουν σε γρήγορο ρυθμό μπροστά στο κοινό τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η τρανζίσιον άμυνα θα είναι ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης. Παίκτες όπως ο Βιλντόζα και ο Χένρι είναι οι “μηχανές” αυτής της ομάδας, δημιουργούν, τρέχουν την ομάδα στον αιφνιδιασμό και ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Σενγκέλια είναι ο μεγάλος σκόρερ αυτής της ομάδας και θα πρέπει να τον σταματήσουμε, έχουν καλούς σουτέρ όπως ο Τζάνινγκ, ο Στάουσκας και ο Σιλντς που είναι και ο δεύτερος σκόρερ τους, οπότε θα πρέπει να τους σταματήσουμε και αυτούς»”είπε αρχικά ο Λιθουανός κόουτς αναλύοντας την ομάδα του Περάσοβιτς για να συνεχίσει λέγοντας πως «έχουν και πολλούς ψηλούς, για αυτό και είπα πως πρόκειται για ισορροπημένη ομάδα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη γιατί θα μας τιμωρήσουν σε κάθε ευκαιρία».

Η Μπασκόνια είχε τρεις εκτός έδρας αποστολές στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας και πλέον θα δώσει το πρώτο της εντός έδρας ματς για φέτος, γεγονός που σχολίασε ο Λιθουανός κόουτς έπειτα από σχετική ερώτηση. «Παίζουν καλύτερα στην έδρα τους, σε μια έδρα φοβερά σκληρή. Αν θες όμως, να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο, να είσαι στο TOP-8, θα πρέπει να νικάς και σε ματς εκτός έδρας, σε έδρες δύσκολες όπως στη Βιτόρια».

Συγκριτικά με το ματς με τη Ζενίτ, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει πράγματα σύμφωνα με τον 48χρονο κόουτς. «Να μάθουμε από τα λάθη μας, να γυρίσουμε καλύτερα τη μπάλα και να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Και φυσικά να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ όταν θα έχουμε τη δυνατότητα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων»

Εκτός για τον Ολυμπιακό οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης. Ώρα πλ…