Κεντρική Β' Εθνική “Έχουμε αρχές και κανόνες!”

“Έχουμε αρχές και κανόνες!”

elefsina

Για τον Πανελευσινιακό, ο οποίος ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μίλησε ο πρόεδρος,  Γιάννης Φιλίππου. Συγκεκριμένα είπε:

Αναλυτικά  :

Ερ.: Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Πρωτάθλημα. Που οφείλεται αυτό;

Φιλίππου: Πράγματι η ομάδα μας ξεκίνησε με μια μεγάλη νίκη στην Ερυθραία, με ένα από τα φαβορί της Κατηγορίας τον Πανερυθραϊκό και συνέχισε με άλλη μια νίκη κόντρα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην έδρα μας. Το άσχημο είναι ότι πάλι μας συνοδεύουν τραυματισμοί, ευτυχώς (πλην του Μουμπάρακ) όχι πολύ σοβαροί. Το ευχάριστο είναι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, η εξαιρετική δουλειά στο γήπεδο και η φιλοδοξία παιχτών και Προπονητών.

Ερ.: Φέτος εμπιστευτήκατε δύο νέους και άπειρους Προπονητές στην κατηγορία. Δεν έχει ρίσκο αυτή η επιλογή;

Φιλίππου: Σίγουρα υπήρχε και το ρίσκο στην απόφαση μας, όμως τις δυνατότητες και τους χαρακτήρες  του Ματθαίου Καραχάλιου (10 χρόνια στην ομάδα σαν παίκτης & Προπονητής) όσο και του Νίκου Βούλγαρη( Αρχηγός στην ομάδα της ανόδου στην Α1 και επιτυχημένος ήδη προπονητικά στις μικρές ηλικίες) τις γνωρίζαμε. Αν προσθέσουμε σε αυτά και το κίνητρο της φιλοδοξίας, τότε το ρίσκο μειώνεται αισθητά.

Ερ.: Από την φετινή ομάδα, λείπουν 2 παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές της ομάδας, βασικοί τα προηγούμενα χρόνια, ο Ηλίας Ηλιάδης και ο Ντίνος Δούκας. Οι λόγοι;

Φιλίππου: Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι και τα δύο αυτά παιδιά εκτός από καλοί αθλητές είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Όσα χρόνια ήταν μαζί μας δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και έδιναν πάντα σε προπονήσεις και αγώνες το 100% των δυνάμεων τους. Η επιλογή να αλλάξουν ομάδα, (όπως ο Αβραμίδης πέρσι) είναι για τον καθένα διαφορετική και σεβαστή. Ο Πανελευσινιακός ΑΟΚ έχει μία αρχή, «είναι ανοιχτές οι πόρτες  για όσους θέλουν να φύγουν και ορθάνοιχτες για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν». Αρκεί να το θέλουν οι ίδιοι και να αξιολογούνται απ’ τους εκάστοτε προπονητές. Το ευχάριστο είναι ότι πολλά νέα παιδιά απ’ τα τμήματα υποδομών πλαισιώνουν την Αντρική μας ομάδα(Δρακωτός, Κεφάλας, Πούρης, Κατσανεβάκης) αλλά και πολλοί νέοι αθλητές από άλλες ομάδες μας εμπιστεύονται( Κρασσάκης, Χασαπάκης, Μπγιάλλας) .

Ερ.: Όλο και πληθαίνουν οι φωνές για την σπουδαία δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πιο είναι το μυστικό και ποια τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας;

Φιλίππου: Το μεγαλύτερο μυστικό είναι ότι για πολλά χρόνια είχαμε και έχουμε εξαιρετικούς και έμπειρους Προπονητές (Μαντζιώρης, Τσαουσίδης, Λιαδάκης) πλαισιωμένους από νέους με όρεξη και γνώσεις( Ρουστέμης , Πέτρου, Χαιμαλάς, Κιτσοπανίδου) Με οργάνωση-πρότυπο και εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα και προγράμματα ενδυνάμωσης (Σκρέκας, Τσιρίδης τα προηγούμενα χρόνια και Χειμωνίδου Ελένη φέτος). Από εκεί και πέρα, όλη η Διοίκηση είμαστε  κοντά στα παιδιά και τους γονείς. Έχουμε Εφόρους σε όλα τα τμήματα και παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που υπάρχουν, έχουμε ΑΡΧΕΣ & ΚΑΝΟΝΕΣ!

Ερ.: Πρόσφατα υπήρξε «αλλαγή σκυτάλης» στην Διοίκηση του Δήμου Ελευσίνας. Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τη νέα Δημοτική Αρχή;

Φιλίππου: Ο Πανελευσινιακός ΑΟΚ και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και με την σημερινή, πάντα διεκδικούσε και διεκδικεί αυτά που του αναλογούν. Όταν μια ομάδα για 15 συνεχή έτη είναι υπόδειγμα λειτουργίας, είναι μόνιμα στις Εθνικές Κατηγορίες, έχει 310 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) στην δύναμη του, δίνει 260 αγώνες ετησίως με τα 13 αγωνιστικά Τμήματα του και γεμίζει γήπεδα ακόμα και σε αγώνες Παίδων και Κορασίδων, πιστεύω ότι αξίζει τουλάχιστον τον σεβασμό! Ήδη σε μια πρώτη συνάντηση που έγινε με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου, το κλίμα ήταν εξαιρετικό, όμως θέλουμε να τον νιώθουμε και να τον έχουμε κοντά μας, όπως και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, γιατί πράγματι το αξίζουμε!

Ερ.: Τι εύχεστε για τη φετινή σεζόν;

Φιλίππου: Πρώτα απ’ όλα κανένας αθλητής και αθλήτρια να μην έχει τραυματισμούς. Έπειτα όλα τα παιδιά μας, να έχουν επιτυχίες στις σπουδές τους, καθώς αυτό έχει προτεραιότητα σε σχέση με το χόμπι τους που είναι το μπάσκετ. Σε όλα τα Τμήματα μας αγωνιστικές επιτυχίες με ήθος και σεβασμό στους αντιπάλους. Τέλος θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω ότι φέτος ο κόσμος δείχνει να επιστρέφει στο γήπεδο. Θέλουμε όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας κατά την διάρκεια ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! Το ίδιο θέλουμε και απ’ το ΣΦ VOODOO , να συνεχίσουν να δίνουν παλμό, με ενθουσιασμό, χωρίς ακρότητες”.

  • panelefsiniakos panigiriki me kifisia

    Φιλίππου : “Μπείτε στη φωτιά”

    Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να σώσει ακόμη μία δύσκολη χρονιά στο τέλος και έτσι θα αγωνίζε…
  • priftis

    Ο Πρίφτης μένει…

    Γράψαμε μετά την εθνική νίκη επί της Αργεντινής στο Μουντομπάσκετ, σε πλήρη έκσταση, σε σχ…
  • filippou

    Το καθυστερούσε ο Φιλίππου!

    Δεν έχει διαγραφεί ακόμα η παλαιά ΚΑΕ γι’ αυτό και η επωνυμία “νέα ΚΑΕ ΑΕΚ 2014̶…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Οι πρώτοι σκόρερ του 1ου Ομίλου

Ο πίνακας των σκόρερ του 1ου Ομίλου της National League 1 ύστερα από 24 Αγωνιστικές Αναλλο…