Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Αν σταματήσω, θα ασχοληθώ με τη λιθουανική ομοσπονδία”

“Αν σταματήσω, θα ασχοληθώ με τη λιθουανική ομοσπονδία”

Ο Γιόνας Ματσιούλις παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία σημείωσε ότι έχει σκοπό να συνεχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ ακόμη και αν σταματήσει την ενεργό δράση. Ο παίκτης της ΑΕΚ τόνισε ότι αν σταματήσει από το μπάσκετ, με το πρώτο που θα ασχοληθεί θα είναι η λιθουανική ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην Cosmote TV:

Για την διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την διαμάχη FIBA – Euroleague: «Δεν είναι μόνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βρισκόμουν με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, άρα δεν αφορά μόνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι μιλάνε για την διαμάχη ανάμεσά στην Euroleague και την FIBA και την ζημιά που προκαλεί μόνο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά δεν συμφωνώ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν κατέβηκαν οι καλύτεροι διαιτητές. Ήταν το 12ο καλοκαίρι μου με την εθνική ομάδα, σε διεθνείς διοργανώσεις, και ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσα πολλά παράπονα για την διαιτησία αλλά και όχι μόνο. Όλα αυτά δεν κάνουν καλό στο μπάσκετ. Δεν μιλάω μόνο για την εικόνα της FIBA, αλλά για το μπάσκετ ως άθλημα. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσα πολλά παράπονα και αρνητικές κριτικές για τους διαιτητές και την διοργάνωση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια, να αρχίσουν να μιλούν για το πως θα γίνουν όλα καλύτερα και να βρεθεί η λύση. Νομίζω πως ήρθε η ώρα τώρα».

Για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γενικότερα: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στους διαιτητές αλλά και στην οργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Υπήρχαν πολλά προβλήματα στην Κίνα. Από την προπόνηση, τα γήπεδα, την διατροφή, τον ύπνο. Για παράδειγμα, πριν από το πιο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία στο ξενοδοχείο μας γινόταν δεξίωση γάμου. Οι άνθρωποι χόρευαν, φώναζαν και δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε. Απίστευτα πράγματα. Η FIBA δεν θα έπρεπε να τα επιτρέπει αυτά. Δεν είναι δυνατόν. Οι παίκτες πρέπει να είναι ξεκούραστοι πριν από το πιο σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία. Δεν τα έχω ξαναδεί αυτά τα πράγματα στην ζωή μου».

Σχετικά με το τι θα έκανε, αν σταματούσε το μπάσκετ: «Είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί δεν έχω σκεφτεί ακόμα να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να αρχίσεις από την χώρα σου. Δεν είναι το ίδιο να είσαι παίκτης ή να γίνεις προπονητής και στην συνέχεια να αναλάβεις πόστο στην ομοσπονδία μπάσκετ. Δεν είναι το ίδιο. Πρέπει να μάθεις βήμα – βήμα τα προβλήματα, να αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις και στην συνέχεια να σκεφτείς την προοπτική σε διεθνές επίπεδο. Αν ολοκληρώσω την καριέρα μου σύντομα, θα έκανα την αρχή από την ομοσπονδία της Λιθουανίας, για να ανακαλύψω τι συμβαίνει και στην συνέχεια να σκεφτώ κάποιο πόστο στη FIBA».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: «Δεν λάβαμε επίσημο αίτημα από την ΑΕΚ ή οποιονδήποτε άλλον»

Μετά την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με την οποία κατηγορεί τον ΕΣΑΚΕ πως «αντέδρασε…