Κεντρική Διεθνή Προμηθέας-Βίρτους Μπολόνια 78-69

Προμηθέας-Βίρτους Μπολόνια 78-69

oleksandr lypovyy promitheas patras photo promitheas ec19

Σπουδαία εντός έδρας νίκη πήρε ο Προμηθέας Πάτρας επικρατώντας με σκορ 78-69, επί της Βίρτους Μπολόνια σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από την αστοχία των Ιταλών, αλλά και την συνέπεια των Πατρινών από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Μάκη Γιατρά και με ένα γρήγορο 10-0 με κύριους εκφραστές τους Λίποβι και Μπόγρη αιφνιδίασαν τον Μίλος Τεόντοσιτς και την παρέα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση με το δεκάλεπτο να τους φέρνει μπροστά με διψήφια διαφορά για το 24-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μάρκοβιτς μείωσαν στους 5 αρχικά και στους 3 στη συνέχεια για το 31-28 στο 15′. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά κάλεσε τάιμ άουτ χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει την εικόνα του αγώνα για να προηγηθεί η Βίρτους στο ημίχρονο με 2 (36-38). 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να τελειώσουν το παιχνίδι ανεπιτυχώς χάρη στα πολλά άστοχα τρίποντα που είχαν, με τους παίκτες του Γιατρά να είναι πιο εύστοχοι και να μένουν στο παιχνίδι για το 53-54 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τους γηπεδούχους να καταφέρνουν για πρώτη φορά να πάρουν προβάδισμα 4 πόντων εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη αστοχία της Βίρτους πίσω από τα 6,75 (4/23) για το 62-58. 

Στην συνέχεια ένα λέι απ του Τεόντοσιτς αρχικά και ένα καλάθι του Κασελάκη στην συνέχεια έκαναν το σκορ 65-60. Μετά ο Χολ ευστόχησε για τρεις αρχικά για το 68-62 ενώ ακολούθησε κάρφωμα του Χάντερ για το 68-64, διατηρώντας το ντέρμπι.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, δύο βολές του Χολ και ένα μεγάλο τρίποντο του Κασελάκη εκτόξευσαν την διαφορά στους 9  (73-64), 1:28 πριν το φινάλε. Ο Τζόρτζεβιτς πήρε τάιμ άουτ, με τον Κασελάκη να έχει 2/2 από την γραμμή των βολών στην συνέχεια δίνοντας το σύνθημα της νίκης για την ομάδα της Πάτρας, για το τελικό 78-69. 

 

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 36-38, 53-54, 78-69

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…