Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Περπέρογλου:”O γιατρός μου είπε: Μη κουνηθείς καν!”

Περπέρογλου:”O γιατρός μου είπε: Μη κουνηθείς καν!”

Για το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 2011 μίλησε ο Στράτος Περπέρογλου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο 35χρονος πλέον παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, είχε αισθανθεί έναν πόνο στο δεξί πόδι και όταν η μαγνητική βγήκε καθαρή, έκανε προληπτικά και έναν έλεγχο στις αρτηρίες, όπως του σύστησε ο γιατρός, και λίγο μετά του είπε:

“Μη κουνηθείς καν! Η αρτηρία σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρό”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας το πόσο τυχερός ήταν που διαγνώσθηκε η θρόμβωση του εγκαίρως.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Κάθισα στο αεροπλάνο και δεν σηκώθηκα για ολόκληρη την πτήση κι όταν προσγειώθηκα άρχισα να αισθάνομαι πόνο στο δεξί πόδι μου. Ήταν αμέσως μόλις είχα σηκωθεί από το κάθισμά μου. Ευτυχώς, την επόμενη ημέρα είχαμε τα εργομετρικά για την εθνική ομάδα και ζήτησα από το γιατρό να ελέγξει το σημείο. Κάναμε μια μαγνητική τομογραφία και δεν έδειξε τίποτα, έτσι ο γιατρός είπε: “Γιατί να μην ελέγξουμε και τις αρτηρίες σου; Απλά για παν ενδεχόμενο”. Έτσι το κάναμε αυτό και ο γιατρός μου είπε: “Μη κουνηθείς καν! Η αρτηρία σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρό”.

Ήξερα για τη θρόμβωση, επειδή ο μπαμπάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ήμουν εξοικειωμένος με την πάθηση, αλλά ήμουν έκπληκτος γιατί το έπαθα στα 27 μου. Ήταν σαν κάποιος να με χτύπησε με ένα σφυρί όταν το άκουσα. Μου έδωσαν αμέσως αραιωτικά αίματος κι έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για περίπου δέκα ημέρες. Λόγω των διαλυτών αίματος δεν μπορούσα να παίξω, ήταν επικίνδυνο να χτυπήσω στο γήπεδο, γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει εσωτερικά. Ειλικρινά, δεν ήξερα εάν θα ήμουν σε θέση να παίξω και πάλι. Έχω ακούσει ιστορίες για άλλους παίκτες που είχαν αυτό που είχα και μπορεί να ήταν απειλή για την καριέρα μου».

H νόσος του ενίσχυσε την πίστη του στον Θεό όπως δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη εποχή για εμένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στο Θεό. Έπρεπε να Τον εμπιστευτώ με την καριέρα μου και με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή την περίοδο. Πολλές φορές παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένο στη ζωή. Πήρα την καριέρα μου ως δεδομένη. Νόμιζα ότι θα έπαιζα για πάντα. Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, όπως και την περασμένη σεζόν, λέω στους γιατρούς μου να ελέγξουν τις φλέβες, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω πρόβλημα. Προσπαθώ να φροντίσω τη διατροφή μου. Όταν έχω μεγάλες πτήσεις φοράω ειδικές κάλτσες, αλλά παίρνω και μερικά αραιωτικά αίματος για προφύλαξη. Το γνωρίζω τώρα και προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου»

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ευρωλίγκα και του χρόνου για την Ζενίτ – Αναλυτικά οι 18 ομάδες

O Τσάβι Πασκουάλ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και του χρόνο…