Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαπέτρου:”Πολύ σημαντικό να έχεις σωστή νοοτροπία”

Παπαπέτρου:”Πολύ σημαντικό να έχεις σωστή νοοτροπία”

papapetrou2

Στην νοοτροπία του ιδίου και των συμπαικτών του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εφές εστίασε σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήθελε να βγει μπροστά σε άμυνα και επίθεση.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι θέμα νοοτροπίας το πώς προσεγγίζει ο κάθε παίκτης το ματς. Παίζουμε για ένα διάστημα καλά, ακόμα και στις ήττες μας. Όταν παίζεις για τρία δεκάλεπτα καλά και στο τέλος χάνεις πρέπει να καταλάβεις τι κάνεις λάθος και να το διορθώσεις. Στην άμυνα πρέπει να παίζεις ακόμα πιο σκληρά. Αυτό κάναμε σήμερα. Ο καθένας μπήκε και έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα για να φτάσει στη νίκη.

Το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που πρέπει για να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Όταν παίζεις με τη σωστή νοοτροπία όλα ακολουθούν. 

Σίγουρα τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Καμιά φορά θέλει χρόνο για να παίξεις το μπάσκετ που θες. Μπορεί να μην παίξεις και καλά και να κερδίσεις. Αν κερδίσεις έστω και με ένα πόντο θα είναι διαφορετικό το σενάριο. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε, να παίζουμε όσο πιο καλά και να έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Όταν παίζεις όπως πρέπει δεν μπορείς να χάσεις.

Προσπαθείς να κάνεις αυτό που πρέπει για την ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχα τόσες επαφές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήθελα να βγω μπροστά όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Πήρα τα σουτ που μου αναλογούν.

Ας μην γελιόμαστε, δεν είναι θέμα τακτικής. Αν ο παίκτης δεν το κάνει 100% με την ψυχή του και δεν αφήσει τα πάντα στο παρκέ τότε δεν βγαίνει. Χρησιμοποιούμε τα παιχνίδια που χάσαμε σαν εμπειρία και προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να κερδίζουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…