Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός : Να ιεραρχήσει τα προβλήματά του

Παναθηναϊκός : Να ιεραρχήσει τα προβλήματά του

vougioukas papagiannis panathinaikos

Όταν μια ομάδα χάνει όλα πάνε στραβά. Αυτό είναι κανόνας, από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έχει ζητήματα να επιλύσει και θα ήταν παράλογο να μην είχε. Νέα ομάδα, ψάχνει τη χημεία της, με παίκτες που δεν έχουν (αρκετοί εξ αυτών) την εμπειρία της Ευρωλίγκας. Κι αν ρωτήσετε «ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» ίσως πάρετε πολλές διαφορετικές απαντήσεις, όχι κατ’ ανάγκη λανθασμένες.

Πρωταρχικό ζητούμενο, λοιπόν, είναι να ιεραρχήσει τα προβλήματά του. Για παράδειγμα, το να «κρύψει» τον Φριντέτ στην άμυνα είναι ένα από αυτά. Το να προσαρμοστεί ο Τζόνσον και να αντιληφθεί περισσότερο τις αρχές της ομαδικής άμυνας είναι ένα από αυτά. Και για τα δύο, όμως, μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχουν λύσεις. Ο Φριντέτ το προσπαθεί λίγο περισσότερο, οι συμπαίκτες του παλεύουν να τον ντουμπλάρουν, αφήστε που επιθετικά βάζει, οπότε υπάρχει ισορροπία κι όσο περνά ο καιρός θα γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Το ίδιο και με τον Τζόνσον, που σε κάθε εμφάνισή του γίνεται καλύτερος.

Εκεί όπου, κατά την ταπεινή μου άποψη, υπάρχει μαύρη τρύπα και μηδενική βελτίωση, είναι στο «ζωγραφιστό». Αυτή τη φορά ο Παπαγιάννης ήταν DNP (δεν αγωνίστηκε). Κι είναι λογικό, καθώς οι κατά συνθήκη σέντερ της Χίμκι σουτάρουν από το σπίτι τους. Όμως, μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Ο Έλληνας σέντερ δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα και κάθε αγωνιστική αντί να βελτιώνεται, μοιάζει να χειροτερεύει, καθώς πλέον έχει να παλέψει και με την ψυχολογία του.

Ο Βουγιούκας έπαιξε 10.49’’ και θαρρώ ότι κάθε συζήτηση είναι περιττή. Εδώ και χρόνια κάνει καλά αυτό που κάνει, έχει δεδομένες αδυναμίες, δεδομένα προτερήματα, ξέρουμε σχεδόν με σαφήνεια τι μπορεί να δώσει, αλλά -αλίμονο- δεν περιμένει κανείς ότι θα είναι ο σέντερ που θα στηριχθεί πάνω του ολόκληρος Παναθηναϊκός.

Ο Ουάιλι είναι αλήθεια πως εμφανίζεται καλύτερος του αναμενομένου, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα φοβηθεί η αντίπαλη άμυνα. Ελαφρύς ψηλός, αλτικός, από αυτό το νέο καλούπι, έλα όμως που δεν τρομάζει τους αντιπάλους. Σε συνδυασμό με την κατά κανόνα πενιχρή συγκομιδή ριμπάουντ από τους υπόλοιπους, το πρόβλημα διογκώνεται και βέβαια ο Μπέντιλ δεν δείχνει να είναι σε κατάσταση να βοηθήσει ουσιαστικά.

Πρώτο πρόβλημα που απαιτεί λύση: Μπορεί εκ των ενόντων να γεμίσει το κενό, ή θα χρειαστεί προσθαφαίρεση; Γνώμη μου ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει στην αγορά κι ενδεχομένως μια ανταλλαγή με τον Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα (εννοώ να δοθεί ο Μπέντιλ), ίσως να άφηνε και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες. Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές, κάθε μία έχει το ρίσκο, αλλά αυτά είναι θέματα που δεν άπτονται της δικής μας αρμοδιότητας.

Έχουμε πλέον μια πρώτη σαφή εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, άρα μπορούμε να πούμε (βάσει δείγματος) ότι χωρίς βελτίωση στη φροντ λάιν θα έχει πρόβλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…