Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 78-79

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 78-79

nick calathes panathinaikos opap athens eb19 1

Την δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα υπέστη ο Παναθηναϊκός, χάνοντας  με σκορ 78-79 επί της Αρμάνι Μιλάνο, σε ένα παιχνίδι που ήταν απελπιστικά άστοχος πίσω από τα 6,75, και διεκδίκησε την νίκη μέχρι το τέλος χάρη στην  πολύ μεγάλη βραδιά τον Τζέικομπ Ουάιλι.  

Νωχελικά και πολύ άστοχα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι πράσινοι με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να παίρνει προβάδισμα 1ο πόντων στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Λουίς Σκόλα, τον οποίο δεν μπορούσε να ακολουθήσει ο Γιώργος Παπαγιάννης. 

Στην συνέχεια η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, παίζοντας με τον Ουάιλι στο 5, βρήκε λύσεις στην άμυνα, μειώνοντας στους 4 με την λήξη της περιόδου (20-24).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το τριφύλλι έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, παίρνοντας εύκολους πόντους, με τους φιλοξενούμενους όμως να βρίσκουν απαντήσεις με τον πολύ καλό Μάικλ Ρολ για το 38-38 του ημιχρόνου με φοβερό buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη. 

Στην επανάληψη το τριφύλλι εξακολούθησε να έχει πολύ κακά ποσοστά πίσω από τα 6,75, ωστόσο ο Τζέικομπ Ουάιλι με τα επιθετικά ριμπάουντ του κράτησε το τριφύλλι κοντά στο σκορ για το 57-61 της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός άφησε στην άκρη το μακρινό σουτ που το κόστισε για τρία δεκάλεπτα, και με υπομονή στην επίθεση και τον Ουάιλι να συνεχίζει να κερδίζει δεύτερες επιθέσεις, δίνοντας ψυχολογία στην ομάδα για να πάρει προβάδισμα 6 πόντων.

Το φινάλε για μια ακόμα φορά ήταν θρίλερ με τον Καλάθη να κάνει το 78-77, όμως μετά οι πράσινοι έχασαν δύο αμυντικά ριμπάουντ, με τον αρχηγό να κάνει κακό φάουλ, τους Ιταλούς να ευστοχούν από την γραμμή των βολών για το 79-78. 

Το τελευταίο σουτ πήγε και πάλι στα χέρια του Καλάθη, ο οποίος αστόχησε κοστίζοντας την δεύτερη ήττα των πράσινων.

Κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν δίχως αμφιβολία ο Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος τελείωσε με 17 πόντους και 7 επιθετικά ριμπάουντ, με  τον Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί άλλη μια αρχηγική εμφάνιση τελειώνοντας με 23 πόντους και 4 ασίστ, χάνοντας όμως και πάλι το τελευταίο σουτ.

Για την Αρμάνι, ξεχώρισαν ο Σκόλα με 17 πόντους και 9 ριμπαόυντ, και τον Μίτσοφ να είναι πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-38, 57-61, 78-79

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…