Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι αριθμοί του Λάρισα – Ηρακλής

Οι αριθμοί του Λάρισα – Ηρακλής

larisa 1

Η Λάρισα υποδέχεται εντός έδρας τον Ηρακλή (19/10, 15:45), για την 4η αγωνιστική της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Προερχόμενοι από εντός έδρας νίκες, Λάρισα και Ηρακλής θα τεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο (19/10, 15:45) στο κλειστό της Νεάπολης στη θεσσαλική πόλη. Η Λάρισα σημείωσε την πρώτη επιτυχία της ιστορίας της στην ΕΚΟ Basket League επικρατώντας του Άρη, ενώ δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες (με Άρη και Ρέθυμνο Cretan Kings) σημείωσε ο Ηρακλής.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και η πρώτη επίσκεψη του Ηρακλή στη Λάρισα στην κατηγορία, από τον Απρίλιο του 2006. Τότε και στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της περιόδου 2005-06, είχε επικρατήσει του Γυμναστικού Συλλόγου με 85-83, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Χρήστου και Παρεζάνοβιτς με 17 πόντους. Για την ομάδα της Λάρισας ο Τζέρεμάια Μάσεϊ είχε 26 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ ο Δημήτρης Σπανούλης είχε 14 πόντους. Το παιχνίδι εκείνο είχε κριθεί από ένα “γκολ-φάουλ” σε “νεκρό” χρόνο από τον Μάικ Κινγκ που είχε συνολικά 16 πόντους.

Νωρίτερα στην ίδια σεζόν, ο Ηρακλής είχε αγωνιστεί στη Λάρισα ξανά. Για την 3η αγωνιστική, στις 12 Νοεμβρίου 2005, είχε ηττηθεί από την Ολύμπια με 78-74 (Π.Νικολαίδης 20, Στιούαρτ 15 – Χρήστου 16, Τζένκινς 12).

ΛΑΡΙΣΑ

*Ο Τερέλ Παρκς έχει τα περισσότερα εύστοχα δίποντα ως τώρα στο Πρωτάθλημα. Έχει βρει τον στόχο από μέση και κοντινή απόσταση 18 φορές, δύο περισσότερες από τον Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς του Άρη.

*Ο Σκότι Ρέινολντς είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής ως τώρα στην ΕΚΟ Basket League. Μέτρησε 100’9” συμμετοχής στα πρώτα τρία παιχνίδια. Παράλληλα ο Αμερικανός είναι και αυτός με τα περισσότερα λάθη, έχοντας 18 ενώ τον ακολουθεί με 12 ο Ντραγκίσεβιτς του Άρη.

*15 πόντους χρειάζεται ο Νώντας Παπαντωνίου για να φτάσει τους 1.600 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Οχτώ πόντους μακριά από την πρώτη 70άδα των σκόρερ της ΕΚΟ Basket League βρίσκεται ο Θοδωρής Ζάρας. Έχει 1.854 και μπροστά του βρίσκονται οι Παναγιώτης Φασούλας, Ντίνο Ράτζα, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Γιώργος Καλαϊτζής και Νίκος Αργυρόπουλος

*Ο Ντάριους Γκάρετ μάζεψε τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ από κάθε άλλον παίκτη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Είχε 19, ένα περισσότερο από τους Έβανς του Ήφαιστου και Σαντ-Ρος της ΑΕΚ.

*Ο Ηρακλής είναι η ομάδα με τα περισσότερα λάθη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. Έχει 50 ένα περισσότερο από το Ρέθυμνο Cretan Kings.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…