Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Βουγιούκας στο “κλαμπ” των “150άρηδων” μπλοκέρ

Ο Βουγιούκας στο “κλαμπ” των “150άρηδων” μπλοκέρ

vougioukas

Σημαντικά επιτεύγματα για τον Ίαν Βουγιούκα στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη, καθώς έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που φτάνει τα 150 μπλοκ, ενώ παράλληλα ξεπέρασε και τα 800 ριμπάουντ στην καριέρα του.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Σταματώντας ένα σουτ αντιπάλου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Άρη, ο Ίαν Βουγιούκας βρήκε θέση σε μία ξεχωριστή λίστα παικτών της ΕΚΟ Basket League. Ο έμπειρος σέντερ έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τις 150 τάπες καριέρας σε αυτό.

Ο Βουγιούκας όμως έφτασε και σε ένα διπλό επίτευγμα με ριμπάουντ. Με τα δύο που είχε χθες κόντρα στον Άρη…

*Ξεπέρασε τα 800 στα 210 παιχνίδια του στην κατηγορία.

*Μπήκε στην πρώτη 15άδα των ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (διανύει την πέμπτη σεζόν του στην ομάδα σε δύο διαφορετικές θητείες, 2010-12 και 2017-20), αφού έφτασε τα 391 και ξεπέρασε κατά δύο τον Στράτο Περπέρογλου που στην πενταετία 2007-2012 είχε 389.

Κατά τα άλλα…

*Ο Νικ Καλάθης έμεινε στο παρκέ για 12 μόλις λεπτά αλλά ήταν αρκετά για να κάνει τέσσερα κλεψίματα, με τα οποία “σκαρφάλωσε” στη 13η θέση της σχετικής λίστας της ΕΚΟ Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έχει πλέον 332 και με αυτά άφησε πίσω του τον Ρόντρικ Μπλέικνι και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που δεν αγωνίστηκε χθες με το Περιστέρι Winmasters.

*Ο Τζίμερ Φριντέτ βρήκε τον στόχο και στις τέσσερις φορές που εκτέλεσε από το τρίποντο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. 4/4 τρίποντα είχε και ο Σκούτσι Σμιθ στο παιχνίδι του Περιστερίου Winmasters με τον Πανιώνιος Su Casa.

*O Αργύρης Πεδουλάκης “έπιασε” τον Λευτέρη Σούμποτιτς στην 3η θέση της λίστας των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος στον πάγκο της ομάδας, φτάνοντας πια τα 72. Παράλληλα προσπέρασε τον “Πίξι” στους αγώνες κανονικής περιόδου, αφού έφτασε τους 53 ενώ ο Σούμποτιτς είχε 52.

*Οι δύο ομάδες επεδίωξαν το παιχνίδι στο “ανοιχτό” γήπεδο, σημειώνοντας συνολικά 47 από τους 194 πόντους του αγώνα με αιφνιδιασμούς. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε τους 30 από αυτούς σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. 26 πόντους είχε στο transition ο Πανιώνιος Su Casa στο Ιβανώφειο λίγο νωρίτερα, ενώ πριν από τη χθεσινή δράση η μεγαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 25 πόντων του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Γκετσεβίτσιους “άγγιξε” το ρεκόρ τριπόντων του Άρη

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν παραγωγικός τόσο εκτελεστικά (23 πόντοι) όσο και δημιουργικά (επτά ασίστ). Σημείωσε μάλιστα και ρεκόρ περιόδου με τα επτά εύστοχα τρίποντα του (7/11) αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με έξι ο Μάικ Μπρούσεβιτς χθες, ο Γκλιν Ουότσον στη 2η και οι Τζίμερ Φριντέτ και Αμάνζε Εγκεκέζε στην 4η αγωνιστική.

Τα επτά εύστοχα τρίποντα όμως, είναι μία επίδοση που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν. Ο Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε χθες τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Άρη στην ΕΚΟ Basket League. Έμεινε ένα τρίποντο μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει από τις 11 Οκτωβρίου 2003 ο Νέστορας Κόμματος, που μέτρησε 8/12 τρίποντα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή που κρίθηκε όμως σε παράταση (100-99).

Ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε μόλις την 6η επίδοση 7+ εύστοχων τρίποντων στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων” στην ΕΚΟ Basket League και παράλληλα ρεκόρ σχεδόν 11 χρόνων. Ο τελευταίος που έφτασε σε μία τέτοια, ήταν ο Δημήτρης Τσαλδάρης που μέτρησε 7/9 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Αιγάλεω με 88-71, στις 12 Ιανουαρίου 2008.

Ο Λιθουανός γκαρντ σταμάτησε στους 23 πόντους και αυτό συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο του ήταν εκείνο των 19 πόντων που είχε δύο φορές με τον Ολυμπιακό. Εντός έδρας με το Περιστέρι για τη σεζόν 2011-12 και εκτός έδρας με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2012-13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…