Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ο Φράνκαμπ και η επίδοση 10άδας με το Ρέθυμνο

Ο Φράνκαμπ και η επίδοση 10άδας με το Ρέθυμνο

rethymno cretan kings hraklhs frankamp

Μέχρι σήμερα ο Κόνερ Φράνκαμπ έδωσε τα διαπιστευτήρια του κυρίως μέσα από το εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού, όντας 4ος σκόρερ της ΕΚΟ Basket League. Στο παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με την ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας καλός σκόρερ, αφού μοίρασε εννιά ασίστ, επίδοση που ξεπερνά τα στενά όρια της φετινής περιόδου για τους Κρητικούς.

Ο Φράνκαμπ ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση του Ρεθύμνου Cretan Kings και μάλιστα έγινε μόλις ο 5ος παίκτης του με τουλάχιστον εννιά ασίστ σε ένα παιχνίδι. Καλύτερη είχαν μόνον ο Γκάρι Τάλτον (μία φορά) και ο Βίνσεντ Κάουνσιλ (δύο φορές) με 10 ασίστ, ενώ κορυφαία όλων είναι αυτή που είχε στις 10 Απριλίου ο Άντονι Χίκι με 16 ασίστ.

Κατά τα άλλα για τους Κρητικούς…

*Με την 82η εμφάνιση Πρωταθλήματος με τη φανέλα της ομάδας, ο Ανδρέας Χριστοδούλου “έπιασε” στη 2η θέση τον σημερινό αντίπαλο του Χάρη Γιαννόπουλο. Η κορυφή της λίστας δεν είναι μακριά, καθώς σε αυτήν βρίσκεται ο Νταμίρ Λάτοβιτς που στην τριετία 2011-14 μέτρησε 86 παιχνίδια Πρωταθλήματος.

*Ακόμη ο Χριστοδούλου έχοντας 4/7 δίποντα σήμερα, έφτασε τα 136 εύστοχα και μαζί στην 3η θέση της ιστορικής λίστας του Ρεθύμνου Cretan Kings τον Ντεγιαν Κράβιτς.

*Ο γκαρντ των Κρητικών εξάλλου, έχοντας 2/4 τρίποντα μπήκε στην πρώτη πεντάδα της αντίστοιχης λίστας τους. Έφτασε τα 64 εύστοχα τρίποντα και ξεπέρασε κατά δύο τον Ντιόντε Κρίστμας που πάντως είχε 62 σε μόνο μία σεζόν (2011-12).

*Από την άλλη πλευρά, ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο “Μ.Μερκούρη” Χάουαρντ Σαντ-Ρος, με τις τρεις ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 100 στην ΕΚΟ Basket League και έγινε συνολικά ο 25ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ και ο 9ος ξένος παίκτης της που συμπλήρωσε σε τριψήφιο αριθμό.

*Το 1-4 στο οποίο βρίσκεται πια η “Ένωση”, συνιστά ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης της σε αυτό το σημείο και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Με τέσσερις ήττες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε αρχίσει την προσπάθεια της και στις σεζόν 2009-10 με προπονητή τον Κώστα Φλεβαράκη και 2014-15 με προπονητή τον σημερινό αντίπαλο της, Βαγγέλη Ζιάγκο.

*Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τάπα για δεύτερη φορά στις πέντε αγωνιστικές και μετά από το παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…